olvasói levél

2019.12.04. 16:20

Életet ment a szűrővizsgálat

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: goodluz

Nemrég írtunk egy négy gyermekes fiatalasszonyról, aki 38 évesen mellrákos lett. Fájt a karja, nem habozott, orvoshoz fordult, ekkor derült ki a baj.

Anita azért mesélte el a történetét, hogy figyelmeztesse a nőket, kortól függetlenül is lehet mellrákos az ember, menjenek el szűrővizsgálatokra.

Olvasóinktól több levelet, hozzászólást is kaptunk a megjelent írásunk után. Álljon itt egy a sok közül:

„Nagyon megérintett Bogácsné Nagy Anita története, véletlenül bukkantam rá, és magamra ismertem benne. Székely Ildikó vagyok, és jómagam is négy gyermeket nevelek. Ha valamiről azt hittem, hogy nem lehet vele gondom, az a mellem, hiszen minden gyermekemet sokáig szoptattam. Legkisebb gyermekem nekem is ötéves.

Szociálpedagógusként elkötelezettje vagyok a megelőzésnek, így számomra nem volt kérdés a mammográfiás szűrésen való részvétel. Ezt ismételni kellett, ám a biopsziás vizsgálat sem hozott egyértelmű eredményt. A szekszárdi kórház plasztikai sebészéhez irányítottak. A sebészi minta szövettani eredménye alapján (duktális carcinoma in situ) emlőeltávolító műtéten estem át, amit később széles hátizomból helyreállítottak.

A szekszárdi kórház sebészeti osztályán hat napig feküdtem, ezúton is köszönöm az ott dolgozók embert próbáló, lelkiismeretes munkáját. Több holtponton is átsegített a kezelőorvosom bátorító, kételyeket-eloszlató gondolataival, iránymutatásával.

Így, öt héttel a műtét után úgy érzem, ez a betegség sokkal többet adott nekem, mint amit elvett. Mérföldkőhöz értem, sok mindent átgondolhattam, átértékelhettem. A családomtól és a munkatársaimtól is rendkívül sok figyelmességet, támogatást kaptam és kapok, mindezt sok humorral fűszerezve.

Tudom, hogy nőként rengeteg szerepben próbáljuk kihozni magunkból a legtöbbet. Én is mindenkit arra buzdítok, hogy a sok elfoglaltság közepette mindenképpen szakítson időt, és törődjön magával, az egészségével, és vegyen részt minden szűrővizsgálaton, ami elérhető.”

Székely Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában