értéksték

2019.12.03. 16:20

Hasznos tanácsokat adott a szülőknek

TN

Forrás: Shutterstock

Az „ÉrtékSték” rendezvénysorozatában Anya csak egy van címmel tartott előadást Kölesden dr. Szoboszlai Ildikó házi gyermekorvos, anya és nagymama. A közéleti.hu beszámolója szerint a témában a kétgenerációs anyák kompetenciáiról, az unokával kapcsolatos teendőkről esett szó. Az előadáson szülők és nagyszülők is szép számban vettek részt.

A doktornő felhívta a nagyszülők figyelmét, hogy mennyire fontos, hogy a szülők által hozott szabályokat elfogadják és kövessék, mert ellenkező esetben a helyzet a kisgyermeket titkolózásra készteti, amely lelki terhet jelenthet neki.

Végigvezette a hallgatóságot a gyermek születésétől kezdve a legfontosabb feladatokon, elmondta, milyen óvintézkedéseket érdemes tenni, illetve betegség esetén melyek a szükséges lépések, amelyeket végig kell járni. Érdekes párhuzamokat hozott „nagyanyáink” gyógymódjai és a maiak között. Praxisából számos elrettentő példával szolgált olyan esetekre, amikor a nagy baj bizony elkerülhető lett volna megfelelő körültekintéssel, vagy az unalomig ismételgetett szabályok betartásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában