új borlovagokat avattak

2020.01.26. 19:00

A borász szakma képviselői tartottak bált

Hanol Erzsébet

Fotó: Kiss Albert

A Szekszárdi Borászok Céhe és az Alisca Borrend bálját rendezték szombaton a Babits Mihály Kulturális Központban. Az eseményen dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Gyurkovics János alpolgármester, valamint a borász szakma képviselőinek köszöntője után a Bartina Néptánc Egyesület táncosai nyitották meg a bált, majd új borlovagokat avattak.

Módos Ernő, az Alisca Borrend nagymestere elmondta, hogy három testvért, Neiner Jánost, Andrást és Istvánt fogadták tagjaik közé, akik az évszázados múltú szekszárdi Neiner Családi Pincészet hagyományait viszik tovább. Őseik még az 1700-as évek elején érkeztek Bajorországból. Felmenőik azóta foglalkoznak borkészítéssel, dacolva háborúkkal, természeti csapásokkal, diktatúrákkal. A jelöltekre váró próbatételek között szerepelt régi borászati eszközök felismerése, aztán bort kellett felszívniuk lopótökkel, illetve azonosították a borrend zászlós borát, a szekszárdi óvöröst.

Az új tagok eskütételét követően tálalták a vacsorát és kezdetét vette a hajnalig tartó mulatság.

Borítókép: Bősz Adrián, a Hegyközségi Tanács vezetője mondott beszédet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában