adventi hagyomány

2020.01.05. 13:00

Fényfüzérrel világított rajzok díszítették az ablakokat

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Zsalugáterek mögé rejtett, gyermekrajzokból készült adventi kalendáriummal díszítették a Bartók Béla Művelődési Ház épületének utcafronti ablakait Iregszemcsén. Az ablakokat naponta nyitották a házon, illetve a közösségi oldalukon is. Az alkotásokat fényfüzérrel világították meg. Minderről a kulturális intézmény a hivatalos Facebook-oldalán tájékoztatott.

– Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy karácsonykor rajzpályázatot hirdetünk az ünnepek témájában. Az idén közel kétszáz beérkezett pályamunka érkezett hozzánk. Azokból választottuk ki a legjobb huszonnégy képet, amelyekből az adventi kalendárium készült – mondta lapunknak Gyugyi Gézáné, az Iregszemcse Kultúrájáért Alapítvány képviselője. Mint ismertette, a rajzversenyre érkezett alkotásokat az alsó és felső tagozatos kategóriában értékelték.

A díjazottakat a Deák Ferenc Általános Iskola karácsonyi ünnepségén köszöntötték. Az alsó tagozatban Németh Abigél 4. a osztályos tanuló ért el első helyezést. A második Kalányos Bianka, (2. a), a harmadik Turcsányi Natália (3. a) lett. A különdíjat Gruber Barbara (2. a) kapta.

Felső tagozatban az első helyezett Macher Róbert 7. b-s, a második helyezett osztálytársa, Fejes Fruzsina lett. A harmadik helyet Orsós Ben­degúz, a Göllesz Viktor gyógy­pedagógiai iskola 6. osztályos tanulója, szerezte meg. A különdíjnak Béres Vivien (7. b) örülhetett. Az első három helyezetteknek oklevelet és vásárlási utalványt adtak, de mindegyikük kapott még iregszemcsés bögrét fenyőággal, szaloncukorral. A különdíjasok oklevelet és iregszemcsés bögrét kaptak. Az adventi kalendárium ablakai, mint ahogy írták, élőben is nagyon szép látványt nyújtottak, érdemes volt azokat megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában