megmérettetés

2020.02.10. 18:10

Először tartottak kolbásztöltő versenyt Majoson

Több mint fél­ezren fordultak meg az I. Majosi Kolbásztöltő Versenyen a helyi sportpályán emelt sátorban.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Öt kilogramm kolbászhús, hozzávaló bél, két kiló kenyér, víz és asztal. A felsoroltak mindegyike járt az I. Majosi Kolbásztöltő Verseny nevezőinek. A hagyományteremtés szándékával tartott rendezvény – Fábián István és Sárkány Szabolcs ötletgazdák szervezésében – nagy sikert aratott: több mint félezren fordultak meg a helyi sportpályán emelt, hatalmas sátorban. A Bonyhád támogatásával zajló, fesztiváli hangulatú megmérettetésen Filóné Ferencz Ibolya polgármester köszöntötte a résztvevőket. Akik között nemcsak helybeli volt, miután a Völgység környező településeiről is érkeztek érdeklődők. Sőt, az induló harminc, négy-hat fős csapat között Erdély Komandó és Madéfalva, a Felvidék pedig Tardoskedd által képviseltette magát.

A verseny az egykori hagyományoknak megfelelően, az elektromos eszközök mellőzésével zajlott, mindenki kézzel darált és töltött. A csapatok nemcsak ízekben, hanem külsőségekben is igyekeztek a régi időket megidézni. Ennek megfelelően egységes viseletben, például székely, avagy sváb öltözékben sürgölődtek. A végső összesítésben a Galambos László hentes elnökletével ülésező bírálóbizottság a Majosi Sváb Hagyományőrzőknek ítélte az aranyérmet. A második helyezést a madéfalvi, a harmadikat pedig a kismányoki csapat szerezte meg. A közönség nemcsak nekik tapsolhatott, hanem a Völgység Néptáncegyüttesnek és Fazekas Lázár székely anekdotáinak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában