A családi kvartett örömzenéje ösztönöz az otthonmaradásra

Kata valósággal kitört a szobájából és ezt kiáltotta: – Anya, ezt a dalt csináljuk meg! A megértő szülő pedig, meghallgatva a javasolt szerzeményt, beleegyezően bólintott. Így született meg Häuszer Beáta, Haffner Kata, Schmidt Péter és Schmidt Petike közös zeneműve, mint feldolgozás, mely immár a legnagyobb közösségi megosztón szó szerint dalolva biztat az otthon maradásra.

Szeri Árpád

Fotó: Beküldött kép

Häuszer Beáta kedvetlenül nyugtázta tapasztalatát. A szekszárdi lakhelyű zenepedagógus – jelenleg a gyönki általános iskola és gimnázium tanára – azt látta, hogy családok, idősek, fiatalok csoportosan sétálgatnak az utcán.

– Mindezt az ablakomból kitekintve állapítottam meg, családtagjaimmal együtt – folytatta a pedagógus. – Hiszen mi, az előírásokat betartva, itthon maradtunk. Itthonról dolgozunk, tanulunk a gyerekekkel és a bevásárlást is minimálisra csökkentettük. A napokban megírtunk egy napirendet is, melyből a zenehallgatás sem maradhatott ki.

Egy ilyen napirendi pont alkalmával zajlott le az a bizonyos, sorsfordító kitörés. Häuszer Beáta Kata nevű lánya rátalált Enyedi Sándor Karantén dal – Maradj otthon című szerzeményére. Ami egyből elnyerte valamennyiük tetszését.

– Nem sokat gondolkodtunk – idézte fel a lelkesültség meghatározó perceit Häuszer Beáta. – Párom, a gitárt kiválóan kezelő Péter – Gyönkön fizika tanár – leakasztotta a falról hangszerét és már neki is állt az akkordok lejátszásának. Kata leírta a dalszöveget, majd, hogy a háttér is megfelelő legyen, egy nagy fehér papírterítőre Péter kisfia, Petike segítségével rámásolta a felhívást: MARADJ OTTHON!

Az egész család sürgött forgott, tervezte, hogy mire rögzítse a telefont, aminek segítségével a videó elkészülhet. A kellő fényt az olvasólámpa biztosította. A család férfitagjainak elmondása szerint a lányok maradéktalanul egyetértettek abban, hogy nem állhatnak kamera elé smink nélkül: így tehát ezen a gondon egy gyakorlott arckozmetika segített.

Hitvallás: a zene az életünk!

Schmidt Péter és Häuszer Beáta a Gyönki Harmónia – Rend-Band Ifjúsági Kórus és Zenekar vezetői. Haffner Kata a csapat énekese, ifj. Schmidt Péter pedig az együttes dobosa. Mivel dobfelszerelés nem állt rendelkezésre, így ritmushangszerként egy házilag készített shaker segített az örömzenélésben. A felvétel a sokadik vidám próbálkozás után sikerült és már közel félezren meg is tekintették az említett közösségi oldalon. – A visszajelzések kedvezőek – mondta Häuszer Beáta. – Örülünk neki, mert ezek szerint sikerült hozzájárulnunk egy fontos célkitűzés terjesztéséhez és erősítéséhez. Azaz, hogy lehetőleg mindenki maradjon otthon.

A 2015-ben alakult HRB egyébként három éve pillanatok alatt országos ismertségre tett szert. A csapat ugyanis a P. Box együttes immár klasszikus szerzeményét, A Zöld, a Bibor és a Fekete című heavy metal számot tűzte műsorára, énekkarra átdolgozva. A repertoárban helyet kapott a Republic és a Magna Cum Laude is.

Borítóképünkön: ifj. Schmidt Péter, Haffner Kata, Häuszer Beáta és Schmidt Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában