túra

2020.03.16. 09:30

Kék és lila virágokkal szegélyezett tanösvény

Fekete Dávid

A Keselyűsi tanösvény mindössze ezerötszáz méter hosszú, mégis kellemes időtöltést kínál azoknak, akik szívesen bóklásznak valamiféle kijelölt útvonalon, vagy legalábbis annak vonzáskörzetében. Az ösvényen haladva ugyanis, ha fogékonyak vagyunk rá, különféle apróságokra csodálkozhatunk rá, mint az útvonal mellett kanyargó ibolyák sokaságára, vagy mohával teljesen körbenőtt fatörzsekre, a későbbi szakaszon pedig a kidőlt fákon újra burjánzó életre.

De nem csupán ezek adják meg az ösvény hangulatát. Több pihenőhely és esőbeálló is várja a vándort, valamint táblák, amelyek nélkül nem is lenne tanösvény ez a tanösvény. Hiszen ezen táblákról kapunk információkat a Gemenci erdőről, a vadgazdálkodásról, a fekete gólyákról és az erdőgazdálkodásról is. Ezen táblák pedig információban gazdagok, áttekintést kapunk az elmúlt száz év erdészeti tevékenységéről, a fekete gólyák fészekrakási szokásairól, valamint a kezdőtáblát olvasva feltárul előttünk egy olyan letűnt kor képe is, amelyben Keselyűs forgalmas kikötő volt, naponta indult útjára hajó a fővárosba.

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában