Zenészektől kaptak köszöntést a szekszárdi mentősök

Megérdemlik, hogy visszakapjanak valamit abból, amit adnak, hangzott el annak a „minikoncertnek” a bevezetőjében, amelyet helyi művészek adtak Szekszárdon, a mentők napja alkalmából vasárnap este. Az előadást az udvaron állva hallgatták az ünnepeltek, de nemcsak ők élvezhették a zenei csokrot, hanem járókelők is. A felcsendült dallamok között volt hitről szóló komolyzenei darab, népszerű magyar sláger és jazzmuzsika is.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Köszönöm „minikoncertet” kaptak a szekszárdi mentőállomás munkatársai helyi muzsikusoktól ma este. A fellépők – Színé Köntös Hedvig, Matók Ákos, Barta Balázs, Radnai Erzsébet, valamint felvételről Erősné Máté Éva – komoly- és könnyűzenei darabokkal szórakoztatták az ünnepelteket. Az Országos Mentőszolgálat elődje 1887-ben május 10-én alakult meg. Ennek okán a kormány május 10-ét a mentőszolgálat születésnapjává nyilvánította, ekkor ünnepeljük a mentők napját.

De nem csupán ez volt a nem mindennapi előadás apropója, hanem a veszélyhelyzet is, amelyben Zsikó Zoltán, a Szekszárdi Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a mentősök emberi hozzáállását semmi nem pótolhatja. Rövid beszédében azt is elmondta, a művészek ugyan emberéletet nem mentenek, de a maguk módján igyekeznek embertársaikat mentálisan erősíteni.

Gyurkovics János alpolgármester az önkormányzat nevében mondott köszönetet. Szólt arról, hogy nem biztosíthatjuk eléggé hálánkról a szolgálat munkatársait, akik az év minden napján dolgoznak értünk. Munkájuk nem egyszerűen szakma, és azt a legnagyobb szakmai alázattal, elhivatottsággal űzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában