peca Mucsiban

2020.06.02. 07:00

Élmény volt a verseny a kis horgászoknak

Gyermekhorgászversenyt szervezett a Mucsi Horgásztó gazdája, Maczik Zoltán május 30-ra. Azt mondta, célja, hogy a gyerekek megszeressék a horgászatot. Fiúk és leányok is részt vettek a gyermeknapot megelőző programon.

Foray Nándor

2020.05.30 Mucsi. Mucsin horgászversenyt rendeztek a gyerekeknek. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Mint Maczik Zoltán elárulta, ez volt itt az első gyerekverseny, de reményei szerint nem az utolsó: jövőre még több jelentkezőben bízik. Nevezni egyébként a helyszínen is lehetett, tizennégy éves korig. Most tizenegy gyermek horgászott, köztük két kislány. Csokoládét és üdítőt minden egyes versenyző kapott, a lányokat hovatovább külön meglepetéssel üdvözölték. Akik helyezést értek el, azok természetesen egy-egy kupával is gazdagodtak.

Fotó: Makovics Kornél

Szombaton jellemzően pontyokat, kárászokat és dévérkeszegeket fogtak a gyerekek, akiknek persze családjuk is segíthetett a műveletekben. Használni azonban csak egyetlen botot szabadott.

A halak megúszták a sütést-főzést, a mérlegelés után ugyanis visszaengedték őket a vízbe. Három órán keresztül zajlott a verseny, melynek eredményeit délután fél egy körül hirdették ki.

A hatesztendős Maczik Vanda számos kárászt kifogott, és egy 1,23 kilogrammos hallal is büszkélkedhetett. A másik lányrésztvevő Varga Barbara volt. A fiúkat képviselő Maczik Dávid 5,41 kilogrammos halat húzott ki – ezzel méltó módon ünnepelte meg tizenkettedik születésnapját, amely éppen a verseny napjára esett. A második helyezett Németh Bence, a harmadik Sára Máté lett a fiúk kategóriájában.

Fotó: Makovics Kornél

A szervező, Maczik Zoltán a pecázás közben úgy elmélkedett: ha e tizenegy gyermek közül mondjuk háromból horgász lesz, az már örvendetes; addig sem a számítógép előtt ülnek. A mucsi tópart idilli, zöld növényzettel, friss levegővel, játszótérrel, büfével, lakókocsikkal, és a tulajdonosnak további ambíciói is vannak. Az idei gyermekhorgászversenyt Horváth Ferenc és Tóth Zoltán helyi lakos támogatta. Utóbbi másfél liter gyümölcslevet ajánlott fel valamennyi versenyzőnek. A szombati eseményt megtisztelte jelenlétével Mucsi polgármestere, Kövecses Patrik is.

– Igazán örülök annak, hogy Maczik Zoltán ezzel a tóval rendelkezik. Rengeteg ember jár ide. Maczik elég nagy számmal tud olyan rendezvényeket szervezni, amelyek Mucsinak jól jönnek. A közelmúltban jótékonysági horgászversenyt is rendezett egy családnak, amelyiknek leégett a háza, és szép számmal látogatott verseny volt. Zoltán jó barátom, közösen szoktuk megtervezni a lehetőségeket. Gőzerővel dolgozunk azon, hogy minél többen látogassanak a faluba – nyilatkozta Kövecses Patrik.

Borítókép: Szép a tó, szép volt az idő is szombaton, benépesült a vízpart

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában