szponzorált tartalom

2020.09.03. 16:55

Három modern faldekor festőszalaggal

Ha már unod a fehér falat bámulni, vedd a kezedbe a dolgokat – és a festőszalagot! Mutatunk három olyan faldekort, ami pofonegyszerűen megvalósítható és garantáltan feldobja az egyhangú falakat.

A fehér fal szép, tiszta – és végtelenül unalmas. Néhány képpel fel tudod dobni, de nagyméretű és igazán mutatós képet venni elég költséges mulatság. Vannak olyan keskeny, vagy éppen fülkével ellátott falak, ahová nem is igazán lehet képet tenni, pedig éppen ezeken a helyeken tényleg jól mutatna egy ütős dekor. Ilyenkor jó a falfestés.

Ne ess kétségbe, ha nem érzed magad Michelangelo direkt leszármazottjának. Van néhány rendkívül látványos fali dekoráció, amihez nem kell más, csak egy tekercs praktikus festőszalag és fél doboz falfesték.

A falfestés olcsó, gyors és praktikus módja, hogy egyedivé varázsoljunk egy üres falat.

Sosem megy ki a divatból: csíkos fal

Festőszalag segítségével tökéletes csíkokat varázsolhatsz a falra. Fogj egy hosszú vonalzót, jelöld ki a csíkok irányát egy kemény ceruzával és a jelölés mentén óvatosan helyezd fel a festőszalagot. A szalag mellett pillanatok alatt végig tudsz festeni és lézerpontos marad a kontúr.

Váltogathatod a csíkok színét és szélességét, de akár irányát is, így a rendkívül dinamikustól a konzervatívig bármilyen hatást elérhetsz. Lehet csak egy-két dekorcsík, vagy a teljes falfelület is lehet csíkos. Választhatsz halvány púderszíneket, vagy erős, kontrasztokat: csak rajtad múlik, hogy milyen hatást szeretnél elérni.

Festőszalag segítségével fantasztikus faldekort tudsz készíteni pofonegyszerűen és villámgyorsan.

Álmodj merészet: kockás fal

A kockás fal egészen extravagáns hatást tud kölcsönözni egy szobának akár kis felületen is. Több módon tudod megoldani a feladatot attól függően, hogy milyen hatást szeretnél.

Kitakarhatod a kockákat úgy, hogy egymásra helyezed a szalagokat, létrehozva a hálót, felviszed az első színt (vagy akár többfélét), aztán száradás után ennek a kontúrján haladva új rácsot helyezel fel a falra a festőszalagból és a fennmaradó kockákat fested ki. Így akár a szivárvány összes színét is felviheted és tökéletes lesz a kontúr.

Ennél egyszerűbb megoldás mind kivitelezésben, mind pedig látványban, ha először egy erős, karakteres színt viszel fel, megvárod míg teljesen megszárad és utána az egész felületet átfested egy higított, halványabb festékkel. Itt számolnod kell vele, hogy a két egymásra festett szín interakcióba lép egymással, de egy nagyon finom, elegáns hatást tudsz elérni.

Hullámzó hangulatok

Ha hullámos mintát szeretnél, akkor sem kell lemondanod a gyors és tiszta munkáról, mert létezik rugalmasan alakítható, elasztikus festőszalag is, amit pont ilyen munkákra találtak ki!

Néhány további trükk

Válogasd össze a színeket online! Vannak applikációk, amik segítenek kiválasztani az egymással harmonizáló színeket, hogy azt a hangulatot árassza a végén a szoba, amit szeretnél.

Csinálj festéspróbát, mielőtt felkened a festéket, hogy lásd, milyen lesz a szín száradás után. Így könnyebben igazíthatsz még rajta, ha szükséges.

A legtöbb festéket lehet egymással keverni, így próbálgathatod az árnyalatokat, de arra figyelj, hogy vizes bázisú és oldószeres festék egymással nem keveredik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában