Múzeumi szünetelő

2020.10.29. 19:12

Őszi betakarítás volt a megyei múzeumban

Az őszi betakarítással ismerkedtek a gyermekek családjaikkal a Múzeumi szünetelő program keretében csütörtökön.

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A Wosinsky Mór Megyei Múzeum pedagógusa, Andrásné Marton Zsuzsanna elmondta: a kisgyerekek kukoricát morzsoltak, kipróbálták a kereplőt, amely a seregélyek elriasztására is használatos. Mágnestáblán csoportosították az őszi terméseket. Vetített képes foglalkozásban részesültek, egyszerű, játékos kis munkalapot töltöttek ki, őszi dalokat énekelhettek. Kiállítást is látogattak, ahol présházat és tanyabelsőt fedeztek fel, és megbarátkozhattak a lopótökkel.

A Múzeumi szünetelőt a tanítási szünet idejére szervezik már négy-öt éve. A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 része. Kisgyermekeknek, szülőknek és nagyszülőknek ajánlják. Andrásné Marton Zsuzsanna megjegyezte: szinte minden múzeumi program kiállítási egységhez vagy ünnephez kapcsolódik. A Wosinsky Mór Megyei Múzeum következő rendezvénye kedden lesz: a muzeológusok saját kutatási területeikről tartanak majd egy-egy előadást.

Fotó: Mártonfai Dénes

A Történelmi Filmklub október 27-ei alkalmára is kitért: sokan vettek részt A zongorista című 2002-es francia-német-brit-lengyel film megtekintésén. Legközelebb Az ifjú Viktória királynő című 2009-es brit-amerikai történelmi drámát vetíti le a klub, november 10-én, délután két órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában