Lakberendezési trendek

2020.11.14. 15:15

Természetet idéző elemek és némi nosztalgia

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Megnyugtató neutrális színek, természetet idéző elemek és némi nosztalgia határozza meg 2020 telének lakás­trendjeit.

Nem meglepő, hogy 2020 utolsó heteiben is fontos szerephez jut minden olyan szín, anyag és egyéb megoldás, amely által csak még inkább szeretnénk bekuckózni az otthonunkba. Az előrejelzések szerint a téli szezon a neutrális színekről, a különféle textúrák izgalmas keveredéséről, valamint olyan újjáélesztett trendekről fognak szólni, mint a ’70-es években.

A semleges fehérek, bézsek, krémszínek sosem mennek ki igazán a divatból, csodás alapokat biztosítanak akár a karakteresebb klasszikus kéknek vagy az év másik meghatározó színének, a zöldnek. A neutrálisok mellé társul idén a szürke, amelynek árnyalatai akár az egész lakáson végigvonulhatnak.

A semleges árnyalatokon és a szürkén túl idén télen a melengető földszínektől lesz igazán nyugodt az otthonunk. Ezt bizonyítja a Dulux festékgyártó cég 2021 trendszínének megnevezett árnyalata is, a „Brave Ground”, azaz a Merész kezdet fantázianevet viselő meleg földtónus is.

Bár a nyár elmúlt, 2020 utolsó heteiben továbbra is hódítanak a nádból és rattanból készült bútorok: legyen szó ágyról, tálalószekrényről, székről vagy asztalról, szinte nem találunk olyan bútordarabot, amely ne készülhetne ezekből az anyagokból.

Az úgynevezett „granny chic” stílus éppen ellentmond az előzőekben felvázolt nyugalomnak és letisztultságnak (bár igaz, mindezek jó alapot teremthetnek neki): itt a fő csapást a minél gazdagabb színvilág és a motívumok halmozása jelenti. Jöhetnek a mintás tapéták, szőnyegek és függönyök, a bársonyborítású párnák és a karakteres tónusok.

A természet mindig remek inspirációforrás, ha az otthonunk dekorálásáról van szó. A valódi fából, avagy annak hatását elérő dekorációs elemekkel körülvéve az erdő mélyén érezhetjük magunkat: legyen szó akár egy lerakóasztalról, növénytartóról vagy polcról, szépségében még biztos, hogy sokáig gyönyörködhetünk. Hasonló hatást érhetünk el a visszafogott növény- és virágmintákkal, amelyek a nyomott mintás ágyneműtől kezdve akár a falainkon, képek formájában is megjelenhetnek.

Borítóképünk: rattanból készült bútorok és kiegészítők Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában