tündérszépek

2021.01.18. 11:30

Takács Rita beteljesítette gyermekkori álmát

Hobbija az egészségmegőrzés, az edzés, például az aerobik és a zumba, továbbá az egészséges táplálkozás. Kedveli a sminkelést és egyszer szeretne egy sminkes képzést is elvégezni. Megyénket képviselte a Tündérszépek 2020 országos döntőjében.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Takács Rita beteljesítette gyermekkori álmát. A most huszonnégy éves szakályi lány ugyanis már kisiskolás korában előszeretettel kísérte figyelemmel a televízióban is közvetített, Magyarország Szépe versenysorozat döntőjét.

– Arról álmodoztam, hogy egyszer majd én is ott leszek egy ilyen rendezvényen, a legszebbek között – mondta el lapunknak. – Ebben csak megerősített az, hogy – ne tűnjék szerénytelenségnek – középiskolás koromtól egyre több elismerő megjegyzést kaptam külsőmre. Többen is kérdezték, hogy indultam-e valamelyik szépségversenyen?

Tavaly óta erre a kérdésre Rita már igennel válaszolhat. Ugyanis a sok biztatás hatására, párja támogatásának birtokában jelentkezett a lapunk által is meghirdetett Tündérszépek megmérettetésre. Azzal együtt, hogy szülői részről azért érzékelte az ilyenkor érthető féltést. Ám a fogadtatás korrekt, sőt, előzékeny és kellemes mivoltát tapasztalva teljes joggal nyugtatott meg minden aggódó hozzátartozót.

– Nagyon szép helyen találtam magam, azaz Szekszárdon, a Hotel Merops Mészárosban, ahol a fotózás zajlott – elevenítette fel emlékeit. – Nemcsak szakavatott módon zajlott a fényképek elkészítése, hanem remek hangulatban is.

A közös munka kiváló eredményt hozott. A zsűri – miután megtekintette a felvételeket – a szakályi fiatalt második helyezettként juttatta tovább a regionális fordulóba. Azután következett egy még jelentősebb fegyvertény: Rita a regionális mezőnyből első helyezettként került az országos döntőbe. Itt újabb maradandó élmények vártak rá.

– Badacsonyban és Gödöllőn vettem részt felkészítő táborban a többi döntőssel együtt – folytatta a történetet.

– Kényelmes szálláson finom ételeket szolgáltak fel nekünk, profi csapat segített bennünket mindenben, fotós, fodrász, sminkes stáb állt rendelkezésünkre. Találkozhattunk Béres Alexandrával is. Az pedig tovább fokozta a jó hangulatot, hogy a lányok közül senki se rivalizált a másikkal, mindenki kedvesen viselkedett és segítőkészséget tanúsított.

Rita jelenleg főállású egyetemista, a szépségiparral nincs kapcsolata. Mint azt közölte, nem keresték és ő sem kopogtatott az ilyen jellegű területet megnyitó ajtókon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy végérvényesen szakított ezzel a valóban színes világgal.

Ami a Tündérszépek sorozatot illeti, máig szívesen és örömmel idézi fel ezt az időszakot. Hiszen ez segítette hozzá ahhoz, hogy gyermekkori álma valóra váljon.

Rita nemcsak gyönyörű, okos is: közgazdásznak készül

Bár Rita az országos döntőn nem ért el helyezést – mint azt enyhe iróniával és ugyanakkor bölcs derűvel megjegyezte, valamennyi bírálóbizottság emberekből áll, így mindig fennáll a szubjektivizmus eshetősége – , egy cseppet sem keseredett el. Most éppen a Budapesti Gazdasági Egyetem utolsó éves hallgatója, szorgosan készül félévi vizsgájára. Majdani közgazdász diploma birtokában a szakterületén kíván elhelyezkedni. Ám van egy titkos terve, amit ezúton oszt meg kizárólag a Tolnai Népújság olvasóival. A Tündérszépek országos döntőse ugyanis gondolkodik egy szépségszalon megnyitásán. Képzettségéből adódóan teljes joggal bízik abban, hogy képesnek bizonyul saját vállalkozását jól igazgatni. Amennyiben a terv megvalósul, és ez bizonyára így is történik, akkor Rita elmondhatja magáról: nemcsak a hazai közgazdászok egyik legszebbike, hanem a hazai szépségszalonok egyik legjobb közgazdásza is lesz.

Az országos szépségverseny-sorozat legújabb, 2021-es szériájára már lehet jelentkezni a teol.hu/tunderszepek címen. Ha kedvet kaptál, ne habozz!

Borítóképen: Takács Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában