köszöntés

2021.07.14. 12:30

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Marika néni

Benedeczky Ferencnét kilencvenedik életévének betöltése alkalmából a Paksi Életfa Idősek Otthonában köszöntötte az önkormányzat nevében Szabó Péter polgármester.

TN

Fotó: Molnár Gyula

Benedeczky Ferencné, született Heiszler Mária Magdolna Pakson látta meg a napvilágot 1931. július 11-én. Szülei a Kosár utcában laktak, nyolc gyermeket neveltek fel, akik közül utolsóként már csak Marika néni él.

Édesapja vízimolnár volt, saját hajómalmuk volt a Dunán a két világháború között. Miután 1945 után eltűntek a hajómalmok, átalakult a malomipar, váltottak és saját földjeiken gazdálkodtak a tsz-esítéséig.

Édesanyját korán elveszítette, a testvérek egymást segítették.

Férje, Benedeczky Ferenc a postánál dolgozott karbantartó, telefonszerelő munkakörben. Ők is a Kosár utcában építettek, a szülői ház közelében. Két fiúk született, akik után ma már nyolc unoka és egy dédunoka alkotja a tágabb családot.

Marika néni a Ruhaipari Szövetkezetnél kezdett el dolgozni a Duna utcában, majd később a Műszergyár óra alkatrészeket gyártó helyi műhelyében. 1984-ben ment nyugdíjba, majd férje elvesztése után a házat eladták, és beköltözött az Életfa Idősek Otthonába, melynek már négy éve lakója.

Itt minden ellátást megkap, a gyerekek, unokák látogatják. Televízióban a híreket és a sorozatokat nézi, olvas, szívesen részt vesz az intézményi foglalkozásokon is.

A járás már nehezebben megy neki, de az egészségét illetően szerencsésnek érzi magát, elkerülték a komoly betegségek.

Borítókép: Szabó Péter polgármester is felköszöntötte az ünnepeltet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában