Esőmanók

2021.08.01. 16:50

Vidám programokkal hívják fel a figyelmet az autizmusra

A vártnál sokkal többen látogattak ki az Esőmanók családi sportnapjára és vettek részt az ahhoz kapcsolódó immár évek óta megrendezett Bulifutáson – tudtuk meg az egyik szervezőtől, és az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület elnökségi tagjától, Vizdár-Lőczi Gizellától a szombati szekszárdi programról.

Gazsó Rita

2021.07.31 Szekszárd. Szekszárdon a sportcsarnoknál az Esőmanók (Autistákért alapítvány) Családi Sportnapot rendezett. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Már kora reggel rekkenő hőségben, de töretlen jó kedvvel vágtak neki a nevezők a hagyományos Esőmanók Bulifutás egy kilométeres és a hosszabb, öt kilométeres szakaszának. Az autisták április világnapjához kapcsolódó szekszárdi versenyt a tavaszi járványhelyzet miatt ezúttal rendhagyó időpontban, július utolsó szombatján rendezték meg.

A szervezők a nagy meleg miatt legfeljebb kétszáz futóval számoltak, a kora reggeli kezdésnek köszönhetően azonban szép számban érkeztek nevezők, kisgyermekek, szülők, nagyszülők egyaránt. Összesen 305-en indultak el valamelyik futamon – mondta Vizdár-Lőczi Gizella.

A futókat a sportcsarnok elől indult futókör minden állomásán várta valami hangulatos, vidám meglepetés, különböző zenekarok, vízibombák és vízipisztolyosok vagy drukkolók.

A Bulifutást követően a program a sportcsarnokban folytatódott, ahol ugrálóvár, kézműves sarok, lifihajtogatás, koncert, néptáncbemutató várta a gyerekeket. A műsorszámok között az autizmussal kapcsolatos tájékoztató kisfilmek, előadások hangzottak el. Volt stand, ahol autizmussal kapcsolatos információkat, könyveket, fejlesztő játékokat lehetett találni, de aki elfáradt, egy pihenő pontot is talált.

„Rendezvényeink célja az, hogy próbáljuk az autizmussal kapcsolatos ismereteket közelebb vinni a többségi társadalomhoz. Szórakoztató programjainkon keresztül próbálunk csepegtetni információkat az autizmusról, ami tapasztalataink szerint eléri célját” – hangsúlyozta Vizdár-Lőczi Gizella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában