dartsmatek

2021.09.26. 17:00

Egy új módszerrel tanulják a matekot a paksi diákok

Gazsó Rita

Játékos alapú interaktív oktatási eszközzel ismerkedhettek meg a paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai és diákjai hétfőn. A „dartsmatek” egy olyan szoftver, amely egy digitalizált dartstábla használatával segíti a gyerekeket a matematikai alapok, az összeadás, szorzás elsajátításában, képességfejlesztésben – írta a TelePaks.

Más országokban a darts már jó ideje része az általános iskolás korúak matematikaoktatásának. Az angolszász országokban külön darts- órák vannak – jelezte a bemutatón Székely Pál, ötletgazda. A „dartsmatek” szoftver fejlesztője elmondta, az új program interaktív táblán, számítógépen, tableten, notebookon vagy telefonon is alkalmazható. Az innovatív oktatási szoftvert az általános iskolás korúak számára fejlesztették ki, de már több szakiskola használja.

A Szekszárdi Tankerületi Központ vezetése két intézményt választott ki a darts- matek elindítására, ezek egyike a paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, ahol a diákok a tanórák elején, valamint délutánonként használják a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában