Paks

2021.10.19. 09:30

Tökös dekorációt készítettek a kertbarátok

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

Többségében saját termesztésű tökökből állították össze a paksi kertbarátok azokat a kompozíciókat, amelyek a hét eleje óta a Táncsics parkot és az Atom teret díszítik – adta hírül a TelePaks. A kertbarátok szalmabálákra helyezték el a különféle tökökből készített kompozíciókat, amelyeken egy héten keresztül dolgoztak. A növényeken a mesefiguráktól az Erzsébet Nagy Szállodáig számtalan minta látható, a kertbarátok a faragás helyett inkább festést választották a dekoráláshoz.

Faragás helyett ezúttal inkább festették a tököket

A kompozíciók összeállításához kisebb dísztököktől kezdve nagyobb, halloweenkor is használt, festhető típusú tökökön át a kolbásztökig többfélét is használtak. Utóbbi azért is különleges, mert igen sok gondoskodást igényel, és talán ezért elég kevés terem belőle. Van amelyik kertbarátnak első próbálkozásra, korábban nem is sikerült megtermelnie.

A gyerekeknek tetszettek a tökökből kialakított mesefigurák Fotók: Molnár Gyula

A kiállítást a Tök jó nap folytatásaként hívták életre és egy héten át tekinthető meg. Ezt követően a kertbarátok a tököket iskoláknak, óvodáknak, valamint az Életfa Idősek Otthonának ajándékozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában