heimann birtoktúra

2021.10.17. 20:08

Gyalogtúra, fröccs és brassói várta a vendégeket

Gazsó Rita

Fotó: Kiss Albert

Újra birtoktúrára indulhattak szombaton az érdeklődők a szüreti őszi tájban a Heimann Családi Birtokon, ahol megújult túraútvonallal, két frissítő ponttal, a végén, a Heimann Présháznál pedig egy pohár borral és akár friss melegétellel: jóféle, csalamádéval kínált brassóival, valamint saját, friss gyümölcslekvárjukkal megkent prószával fogadták a vendégeket.

Az előzetesen regisztrált látogatók délelőtt a szekszárdi Kápolna térről indultak el. A két frissítőpont egyikén fröccsel vagy almafröccsel, míg a másikon forralt borral és rilettes kenyérrel várták a túrázókat, akik megmászhatták a Bati-kereszt kilátót is. A gyalogtúra végállomása az Iván-völgyi tetőn található présház volt, ahol pincebejárásra, borkóstolásra, fogyasztásra is lehetőség nyílt: este hat óráig borozhatott, aki bírta. A tartalmas program során mindenki a saját tempójában túravezető nélkül haladt, a túra végén egy Heimann Birtoktúra kitűzőt kaptak emlékbe. A program szervezői a higiéniára is figyeltek, így a kirándulás kis csoportokban indult el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában