jelenléti versenyen

2021.10.21. 09:30

Másfél év online oktatás után táncoltak kiválóan a szekszárdi lányok

Tolnai Népújság

Fotó: Beküldött kép

Le a kalappal a lányok előtt, hogy másfél év online oktatás után ilyen kiváló eredményt értek el – mondta Valkainé Daczó Eszter. A PTE szekszárdi gyakorló iskolája táncművészeti tagozatának vezetője azokra a továbbképző évfolyamosokra gondolt, akik a XXX. Országos Ifjúsági Táncművészeti Fesztiválon vettek részt.

A megmérettetést a Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezte, és nemcsak azért volt jelentős, mert a jubileumi, harmincadik volt, hanem mert hosszú kihagyás után végre nem digitális, hanem jelenléti versenyt tartottak.

A Táborfi-Rónai Nóra koreografálta Nemesis modern tánc kategóriában második helyet, a Valkai Csaba Csanád által elképzelt és betanított Bíbor velem című koreográfia kortárstánc kategóriában szintén második helyet érdemelt.

A továbbképzős lányok kitartásukat is bizonyították Fotó: Beküldött kép

Nem mellesleg, mint azt Valkainé Daczó Esztertől megtudtuk, a táncművészeti tagozat is kerek évfordulót ünnepel, az elmúlt húsz évben magas színvonalon végzett szakmai munka mellett pedig az országos verseny rangos zsűrijének tagjai sem mentek el. Professzor Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK rektora szintén örömmel szólt a szekszárdi táncművészeti képzés sikeréről. Elmondta, a kar szeretne regionális tehetségközponttá válni, felfedezni és menedzselni a talentummal megáldott fiatalokat.

A dékán úgy véli, ez csak partnerekkel lehetséges. Kapcsolataikat külsősökkel és házon belül is erősítik, a táncművészeti tagozat növendékei éppen ezért lesznek a fellépői a jövő heti Szekszárdi Nemzetközi Tehetségfesztiválnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában