Helyi életstílus

2021.11.15. 18:10

Szükséges a test, a lélek és a szellem egysége

Az Egész-ség Börzét a Mentálhigiénés Műhely az Egészségfejlesztési Iroda Szekszárddal közösen rendezte szombaton a Babits Mihály Kulturális Központban.

B. M.

Fotó: Mártonfai Dénes

Pócs Margit, a műhely elnöke lapunknak elmondta, a rendezvény azért börze, mert megpróbálják az egész-ség mindhárom pillérét, a testet, a lelket és a szellemet harmóniába hozni, ennek eléréséhez a szükséges tudást, gyakorlatokat, termékeket egy időben biztosítani.

Az érdeklődők az életút tervezésről, a demenciáról, érzelmi támogatásról, fogyókúráról szóló előadásokon vehettek részt.

Az „Egyél, hogy fogyj!” című délutáni előadás során természetgyógyászok elmondták, valójában kinek mire van szüksége az egészsége fenntartásához, továbbá, hogy azt sem árt tudni, milyen a mikro- és makro anyagcseretípusunk. Mint elhangzott, a szervezetünk egy egység, így ennek megfelelően is kell kezelnünk. Kiderült az is, hogy az úgynevezett női „mellékvese” típusok például felfelé és hasra híznak, a „petefészek” típusúak pedig deréktól lefelé.

– Az idei előadások többsége a Covid-járvány ártalmai miatt elsődlegesen a lelki ellenálló képességet támogatták. Szerettük volna ezt erősíteni, hiszen nem tudjuk, mi vár még ránk, és a lelki ellenálló képesség az alapja a fizikainak – tette hozzá Pócs Margit.

Az előadások mellett az egészséget kiteljesítő saját élményű programokkal, a hangrelaxációval, a jógával, a terápiás táncokkal, valamint az egészségügyi szűrésekkel, a tanácsadásokkal, a termékbemutatókkal az emberek egészségtudatosságát szerették volna fejleszteni.

Borítóképünk: Szombaton tíz órától este hatig előadások, tanácsadások várták az érdeklődőket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában