Egynyári növények

2022.05.11. 16:20

Virágvásárt tartottak a megyeszékhelyen

Immár hagyomány, hogy tavasszal a megyeszékhelyen kedvezményes virágvásárt rendeznek az önkormányzat támogatásával.

M. I.

Egynyári virágok és cserjék közül lehetett válogatni a két nap alatt (Fotó: Mártonfai Dénes)

Katz Zoltánné városi kertész kérdésünkre elmondta, május 10-én és 11-én 7 és 17 óra között várták az érdeklődőket a Páskum utcába, ahol kedvezményes áron virágvásárt és ingyen cserjeosztást szerveznek.

A kétnapos akcióval az a célja a városnak, hogy szépüljön a megyeszékhely, látható helyeken – balkonban, erkélyen, családi házak előkertjében, járdák mellé – ültessék ki a lakók a virágokat és a cserjéket is. Így a városkép is mutatósabb lesz, amit az idelátogatók értékelnek majd. A cserjéket például társasházak előkertjébe, a járda közelébe, a családi házak elé szánják.

Alacsony növésű, talajtakaró cserjék közül lehet választani. Igazolványt nem kérnek a vásárlóktól, de a nevüket felírják, esetenként rá is szoktak nézni, hová került a növény, amit adtak. Tavaly több mint tizenötezer egynyári virágot értékesített kedvezményesen a város – tájékoztatott Katz Zoltánné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában