Negyed évszázad

2022.07.09. 09:31

Jubileumi alkalmat ünnepeltek a borbarátok

Negyed évszázada működik a Bonyhádi Borbarát Kör. A jubileumi alkalmat a hagyományoknak megfelelően tartották meg június második hétvégéjén.

Farkas E.

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Fotó: Kozma István

– Pincehelyen, az Ónodi pincében ünnepeltük meg ezt a különleges évfordulót – mondta el Márton Béla, a Borbarát kör tagja. – A klubtagokkal és az előadókkal együtt több mint negyvenen vettünk részt az eseményen. A klub elnöke, Ónodi Szabolcs nyitotta meg ünnepi beszédével a rendezvényt, majd szőlő- és pincelátogatás következett. A vacsorát követően kulturális előadások következtek. Kovács Ferenc és Vajda István közös produkciója után az est irodalmi programját Gábor Zsolt muzeológus előadása színesítette, aki Vörösmarty Bonyhádra kerülését és életpályáját mutatta be. Végül pedig Bognár Cecil tárogatómuzsikája szórakoztatta a társaságot.

Az eseményen Márton Béla emlékezett vissza az elmúlt huszonöt év főbb állomásaira. Az 1997-ben alakult kör bejárta hazánk legtöbb borvidékét, fesztiválját, többek között a Budafoki Borfesztivált, a szekszárdi Vesztergombi, Ribling és Fejős pincét, a györkönyi pincefalut, Villányt, a zombai Csordás és a teveli Miskolczi pincét is. A kör tagjai folyamatos előadásokon és képzéseken vesznek részt. Kistermelői borversenyen huszonegy alkalommal, valamint három újboros versenyen vettek részt Bonyhádon.

– A huszonöt év alatt rengeteg helyen mérettek meg a boraink – tájékoztatott Ónodi Szabolcs, a kör elnöke. – Így Váralján, Mecseknádasdon, Pakson, Szekszárdon, Nagymányokon, Medinán, Kölesden, Kecskeméten, de még külföldön, a szerbiai Temerin településen is voltunk versenyen. Több vincellérképzésen részt vettünk, és folyamatosan próbálunk olyan előadásokat szervezni, amikből mind profitálhatunk a későbbiekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában