TV-ajánló

2023.01.02. 17:01

Fergeteges bohóckodás másfél órában

TN

Bill Murray, a vígjáték főszereplője (Fotó: Shutterstock)

Fotó: Denis Makarenko

Az Iowában élő Wallace Ritchie (Bill Murray) meglepetést akar szerezni, így minden előzetes bejelentés nélkül betoppan Angliában élő testvéréhez, James-hez (Peter Gallagher), hogy megünnepeljék a szülinapját. James Ritchie azonban aznap éppen egy fontos üzleti vacsorát szervez a házában, ezért a filmszakmában dolgozó bátyját befizeti az Élet Színházába, ami nem a színház falai között játszódik, hanem kint az utcán. A darabban a színészek valóságos figurákat alakítanak élethű, drámai helyzetekben. Wallace Ritchie nem is sejti, hogy ami ettől kezdve történik vele és körülötte, az a véres valóság, ugyanis alighogy elkezdődik a játék, összetévesztik egy bérgyilkossal. Ezzel kezdetét veszi az őrület, amelyben fontos szerepet játszik egy orosz bűnöző (Alfred Molina) és egy gyönyörű nő (Joanne Whalley).

A kémügyekbe keveredő átlagember botladozásairól szóló Jon Amiel által rendezett film címe Hitchcock ’56-os, Az ember, aki túl sokat tudott című  filmjére utal, maga a mozi gyakorlatilag egy Hitchcock-paródia. Középpontjában Bill Murray figurája áll, akinek a neve önmagában garancia a sikerre: minden filmet kiemel a tucatvígjátékok közül, ez pedig tetejében nem is az. Pörgős történet, kiváló karakterek és emlékezetes jelenetek jellemzik a filmet. Aki egyszer látta, biztosan nem felejti el például az orosz táncot a matrjoska babákkal. Ha tehát egy igazán szórakoztató filmet szeretne látni ma este, amelyen végig kiválóan mulathat, akkor érdemes ezt választania.

Az ember, aki túl keveset tudott – hétfő 20.45 Duna tévé

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában