Áll a bál!

2023.01.12. 07:00

Kötöttségek nélkül indulhat idén a farsangi szezon

Vízkereszttel megkezdődött az idei farsangi szezon, mely egészen húshagyó keddig tart, ami idén február 21-ére esik. Iskola- és óvodavezetőket kérdeztünk meg, hogyan tartják idén a farsangi bálokat.

Farkas Eszter

Ismételten szabályozások nélkül szervezhetik idén a farsangi bálokat.

Forrás: MW archív

Decsen végre kötöttségek nélkül, szülőkkel együtt tarthatják meg a Bíborvég Általános Iskolában a farsangi mulatságot.

– Az alsó tagozatosainknak rendezünk kifejezetten farsangi bált a sportcsarnokunkban február tizenhetedikén, ahová idén újra eljöhetnek a szülők is. Minden évben a harmadik osztályosok szervezik a rendezvényt, ahol tombola sorsolás, zsákbamacska, jelmez szépségverseny és táncos mulatság várja a kicsiket és nagyokat. Természetesen a felső tagozatosok is meghívást kapnak, azonban rájuk már nem jellemző, hogy beöltöznének – válaszolta kérdésünkre Kozma Erzsébet, iskolaigazgató.

A felsős diákokra is gondolt az intézmény vezetése. Számukra február tizedikén Valentin-napi discoval készül az iskola diákönkormányzata. Az igazgató lapunknak elmondta, ezen felül farsanghoz kapcsolódóan egy robotikai foglalkozást szerveznek közösen a helyi Tesz-Vesz Óvodával.

Szekszárdon, a Szent Rita Katolikus Óvodában február 21-én a hagyományoknak megfelelően húshagyó kedden egész napos fergeteges bulit tartanak a gyereknek.

– A kicsik ilyenkor már reggel beöltözve jönnek az óvodába, először külön a saját csoportjaikban kezdik meg az egész napos mulatságot, majd tízórai után az óvónénik meglepetés produkcióját tekinthetik meg a gyerekek. Ezután közös tánccal folytatódik a program, így egy kicsit külön és egy kicsit együtt is ünnepel a három csoportunk – emelte ki Bognár Cecilné óvodavezető, majd hozzátette: délután, ebéd és alvás után újra jelmezbe bújhatnak az apróságok és buliznak, amíg a szülők értük nem jönnek.

A Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában idén újra a megszokott kerékvágásban zajlik a farsang ünneplése. Steiner Krisztián József, az iskola igazgatója kiemelte:

– Ismételten szabályozások nélkül szervezhettük idén a gyerekek legnagyobb örömére a farsangi bálokat. Külön ünnepelnek majd az alsó és felső tagozatosok. Február 10-én, pénteken a felsős diákok, majd február 11-én, szombaton külön az alsósok ünnepelnek. Utóbbiak esetében sok az egyéni jelmezes, míg felsőben már inkább a csoportos beöltözés a jellemzőbb. Újra családok részvételével zajlanak a rendezvények, mindkét eseményen külön produkcióval készülnek a tanárok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában