A tél illata

2023.01.08. 18:00

Tippek, amik hozzásegítenek a téli hétköznapok nyugodtságához

A téli időszak magával hozza a lelassulást, a bekuckózást és a fűszeresebb, különleges illatokat.

Lakáskultúra

A téli időszak magával hozza a lelassulást, a bekuckózást és a fűszeresebb, különleges illatokat.

Forrás: Shutterstock

A téli illat akkor lesz varázslatos a lakásban, ha melengeti a szívet, jó érzéssel tölt el bennünket. Ilyenkor már a citrusos illatok kerülnek előtérbe, édeskés fűszeres, például fahéjas jelleggel keveredve. Számos megoldás létezik, amivel finom illata lesz otthonunknak, mutatunk is néhány szuper ötletet.

A legegyszerűbb, leglátványosabb és a legjobb illattal járó dekoráció Csupán néhány darab narancsra van szükség. A legegyszerűbb, ha szegfűszeget szurkálunk a gyümölcsbe és egy kínálótálon elől hagyjuk. Csodás illata lesz. Szintén remek ötlet vékonyan felvágni a narancsot. A karikákat sütőpapírra helyezve kell szárítani egy légkeveréses sütőben. Miután kihűlt, fűzzük fel őket és máris lehet dekorálni kedvünk szerint. Minden egyes alkalommal, amikor hazaérünk friss, citrusos téli illat fog várni.

Nincs is jobb, mint egy hosszú nap után elindítani az elektromos párologtatót és egy jó könyv társaságában élvezni a mesés illatokat. A fahéj és vérnarancs igazi téli hangulatot varázsol az egész lakásban. A citromfű és a menta frissességet fog hozni, illetve segít a koncentrációban és a relaxációban. A tömjén, szantálfa és az egyéb markáns illatokat pont a hideg időszakban érdemes használni, úgyhogy ezekkel a különleges téli illatokkal is bátran lehet kísérletezni. 

Ha nincs elektromos párologtató, azt sem baj. A hagyományos párologtató készletek ugyanis lakásdíszként is funkcionálnak, és a gyertya meleg fénye még kellemesebbé teszi az illóolajjal kevert víz remek illatát. A fűtőtestekre akasztható kerámia párologtatató vizébe is kerülhet illóolaj.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában