Égjen a zsír!

2023.04.05. 19:00

A nyuszi ül a fűben, a túrázók sétálnak

Nyuszi ül a fűben címmel szervez húsvéti túrát a Szekszárdi Klímakör és a Zöldtárs Alapítvány.

Szeri Árpád

Legutóbb szilveszterkor indult zsírégető túra a Béla király térről (Fotó: Makovics Kornél)

A gyülekező hely a megyeszékhelyen, a Béla király téren lesz, április 8-án, szombaton 8.45 órától ide várják a jelentkezőket. Egy rövid bemelegítés után 9.00 órai kezdettel Gyarmati László vezetésével már indul is a csapat a Tündérkert Virágüzlet előtti tanösvény táblától a célig. A tizenkét kilométeres, dimbes-dombos túra résztvevőit számos állomáson várja: a Kilátó, a Csacska szurdik, a Bakta-tető, az Iván-völgy,  Porkoláb-völgy, a Kerékhegy, valamint a Bati-kereszt. A visszaérkezés a Béla király térre 12.00 és 13.00 óra között várható.

– A nyuszival ellentétben nem ülni akarunk, hanem sétálni – adott tájékoztatást Baka György, a Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány elnöke. – Kellő hivatalossággal úgy szoktam fogalmazni, hogy a lösz szurdik túrákkal szeretnénk erősíteni azon felismerést, mely szerint  nemcsak autóval, hanem gyalog is lehet és érdemes is közlekedni. Kevésbé hivatalosan szólva: mindenki sétáljon egy kiadósat a saját egészsége érdekében!

Egyébként erre nemcsak húsvéti kínálatunk szolgál. Hiszen van pünkösdi, szüreti és év végi, zsírégető túránk is. Ez utóbbi a legnépszerűbb, de a húsvéti iránt is mindig van érdeklődés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában