Közösségépítés

2023.04.13. 11:30

Kapitális halak ezúttal nem akadtak horogra

Hídverőként is bevonult a vármegye történetébe a Szedres És Vidéke Horgász Egyesület.

Szeri Árpád

A győztes, Pákolicz Bálint egy szép ponttyal (Fotó: Erdélyesi János)

A serény csapat nemrég tartotta meg házi versenyét. Az Ős-Sárvíz vadregényes partján huszonhat felnőtt és két gyermek horgász sorakozott fel és igyekezett pecabotjának horgára csalogatni az uszonyosokat. 

Azt túlzás lenne állítani, hogy ez alkalommal is módfelett gazdag zsákmány fémjelezte erőfeszítésüket. Mint azt Erdélyesi János egyesületi elnök megjegyezte, a hűvös, csapadékos időjárás miatt a halak többsége rejtekében maradt, ellenállt minden csalogatásnak. 

– Senki nem mehetett biztosra, még a jónak ígérkező helyeken horgászók sem – tette hozzá az elnök. – Ez magyarázza azt, hogy a mezőny összes fogása nem haladta meg a tizenkilenc és fél kilogrammot. Az átlagot tekintve ez személyenként mintegy hetven dekagrammnak felel meg. Hadd jegyezzem meg, hogy nem a mennyiség a lényeg. Hanem az, hogy a tagság több mint egyharmada eljött, eltöltött egymással egy olyan délelőttöt, ami tovább erősítette a közösséget. 

A bajnoki címet Pákolicz Bálint szerezte meg 7700 gramm fogott súllyal. Az ezüstérmet Balogh József vitte át Medinára, köszönhetően 3400 grammos teljesítményének. Ezen felül magáénak tudhatta a verseny legnagyobb fogott halát is, egy erős három kilogrammos pontyot. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 2000 grammot elérő Nagy László állhatott fel. A jelentős szponzori felajánlásoknak köszönhetően díjat vehetett át Dallos Tamás, mint a legkisebb hal kifogója, valamint a legtöbb halat szákjába terelő Vörös Gábor is. 

A verseny zárásaként a résztvevők az Erdélyesi Jánosné által készített, finom babgulyás mellett elevenítették fel régi és új horgász sikereiket. Az elnök azt is elmondta, hogy az egyesület már készült az április 30-i egyesületi horgász majálisára, ami természetesen a vízparton lesz.

Ezért április 29-én a helyszínen általános karbantartást végez a tagság. Áprilistól egyébként minden hónap utolsó szombatját partkaszálásnak, környezetvédelmi napnak szentelik az egyesület szorgos horgászai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában