RiZoo Állatsimogató

2023.04.07. 07:00

Örökbefogadhatunk nyuszikat a húsvéti ünnepekre

Mindenki gondolja át, hogy húsvétkor vesz-e nyuszit vagy bérel, mert a nyulaknak is fontos, hogy minden nap megfelelően gondjukat viseljék. A Decs-Szőlőhegyen található RiZoo Állatsimogatóban harminc nyuszi várja, hogy a kisgyerekek etessék, simogassák, örökbe fogadják őket.

Brunner Mónika

A RiZoo Állatsimogatóban biztonságban vannak a nyuszik

Fotó: Makovics Kornél

A RiZoo Állatsimogatóban van törpe-, oroszlánfejű törpe-, házi- és magyar óriásnyúl is, többnyire nőneműek, három hetestől a négy évesig, tudtuk meg András Rita társtulajdonostól. Egy nagyobb ól az otthonuk saját kifutóval. Elfogadják az emberek közelségét, egész jól megszelídültek. Egy évre lehet örökbe fogadni a kiválasztott nyuszit, amely az állatsimogatóban marad. Az örökbefogadó gyermek névtáblát kap, amelyre rá van írva az ő és a nyuszija neve. Az egy évre szóló örökbefogadás ötezer forintba kerül, ez alatt az idő alatt öt alkalommal ingyen látogathatja a gyermek a nyulát. 

A húsvéti időszakban is lehet etetni a nyuszikat táppal, szénával, gyümölccsel, zöldséggel. A tapasztalatok szerint a gyerekek a legkisebb és legszőrösebb jószágokat szeretik simogatni a leginkább. 

– Tőlünk haza is lehet vinni az állatot, de mindegyiket visszavárjuk. Akár egy vagy több nap, akár két hét után. Mindenki gondolja át, hogy húsvétkor vesz-e nyuszit, vagy bérel, mert a nyulaknak is fontos, hogy minden nap megfelelően gondjukat viseljék – tette hozzá András Rita.

A RiZoo Állatsimogatóban a húsvéti időszakban, szombattól húsvéti gipszfigurafestéssel, fanyúl festéssel, húsvéti tolltartó készítéssel, csoki- és cukorka vadászattal, valamint húsvéti kvízzel is várják a látogatókat. 

Rózsa László, az őcsényi Rózsa Tanya tulajdonosa mintegy húsz házi nyúllal várja a gyerekeket, amelyeket simogatni lehet, de meg is lehet vásárolni az összeset. Minden nap, húsvétkor is reggel nyolctól délután négyig várják a családokat. Hozzátette, hogy az ünnep után vissza is lehet vinni a nyulakat hozzájuk, sőt, várják azon tapsifüleseket is, amelyeket máshol vettek a családok, hiszen ha megunják a gyerekek a húsvéti nyuszi gondozását, náluk mindegyik biztosan helyen lesz. Kecske, szamár, ló, tyúk, gyöngytyúk sertés is várja, hogy megtekintsék őket.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában