Kertészkedés

2023.05.17. 14:59

A palánta most a sláger a piacon

Esett az eső szerdán reggel, és a csapadékos idő délelőtt tíz óráig kitartott. Ennek ellenére kifejezetten sokan voltak a szekszárdi piacon. Vitték a palántákat a piacon, bíznak a naposabb időben

Mauthner Ilona

Vitték a palántákat a piacon, bíznak az emberek a naposabb időben. (Fotó: Makovics)

Nem csak nézelődtek, de vásároltak is az emberek. A sláger a palánta volt, amelynek darabját most is  200 és 750 forint közötti áron kínálták. 

Az óvatosabb kertészkedők, úgy tűnik, idén jobban jártak, mint azok, akik egy héttel korábban, a hetes esők előtt ültették ki a palántáikat. Valószínű, hogy a sok csapadék nem tett jót sem a paradicsom-, sem a tökféléknek, nem is beszélve a dinnyepalántákról.

A hozzáértők azt mondták, nem voltak hidegek az éjszakák, és ha eláll legalább egy hétre az eső, és melegszik az idő, a korábban kiültetett palánták sem mennek tönkre.

A fólia alatt érlelt eper ára egyre barátságosabb, dobozonként 1300–1500 forintot kértek érte. Az újkrumpli 870 forint volt. Rántani való tököt is többen vásároltak, ennek kilóját 700 forintért mérték.

A paprika – kápia, tv paprika, erős, hegyes – még mindig nagyon drága, jellemzően 1400–1800 forint között van az ára, akárcsak a paradicsomnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában