ERDI-búvárképzés

2023.05.28. 21:48

Bajai búvárképzéssel folytatódott a katasztrófavédelem összetett projektje – galériával, videóval

Speciális árvízi, valamint erdő- és avartüzek oltására alkalmas mentőegységek jöhetnek létre a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program „EU polgári védelmi komplex modulok létrehozása, fejlesztése” elnevezésű projektjének keretében. A projekt részeként egy képzést tartottak, amelynek a bajai kikötő adott helyet.

baon

A bajai kikötőnél tartottak képzést

Forrás: baon

A fejlesztés az Európai Unió 2,3 milliárd forintos támogatásából valósul meg. Dr. Jackovics Péter tűzoltó ezredes, a BM OKF veszélyhelyzet-kezelési főosztályvezetője bemutatta a projektet, ezt követően a jelenlévők betekintést kaptak  a búvárképzésbe, amit Szathmári Zsolt nemzetközi búvároktató a Havária Egyesület elnöke, ERDI-oktató koordinált.  

Az eseményen részt vett Ossó János tűzoltó ezredes, a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Jürgen Baumer az ERDI Kelet-Európai Régió vezetője, Nagy László, a Bajai Országos Kikötőműködtető Kft. ügyvezetője és Szenoradszki Endre, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Baja Járási Hivatal vezetője.

A teljes anyagot képgalériával, videóval itt megtekintheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában