Díjugrató verseny

2023.06.12. 11:14

Jól szerepeltek a pörbölyi „bodzás” lovaslányok

A Magyar Lovassport Szövetség szabadidős szakága szervezésében rendeztek díjugrató versenyt Baján, ahová többek között a Pörbölyi Bodza Lovas Sportegyesület 12 lovasa is nevezett.

Mauthner Ilona

Beremenszki Réka Kitti - Rakéta Réka nevű lóval

Forrás: Beküldött kép

A versenyre egyébként 230 nevezés érkezett. Wathler-Oláh Viktória, a pörbölyi egyesület elnöke és egyben edzője elmondta, 2017-ben alakult meg egyesületük. Az egyesület alapítói többévnyi lovas múlttal rendelkeznek. Céljuk a lovaglás széles körű megismertetése. Ehhez a lovasoknak megfelelő körülményeket biztosítanak, és egyben segítik a lovassportok utánpótlás nevelését. A szabadidő kulturált eltöltésére is nagy hangsúlyt fektetnek.

Az elmúlt hetekben nagyon jól felkészült a csapat, hiszen a múlt héten az Őcsényben megrendezett Nemzeti Vágtán is  szépen szerepeltek az egyesület tagjai.

Baján, a Remény Lovasiskolában rendezték meg a versenyt. A pörbölyi 12 versenyzőből szinte mindenki ért el helyezést, négy lovat vittek, és a fiatalok felváltva versenyeztek velük.

Rentz Léna - Liza nevű lóval (Beküldött kép)

A díjugrató 50-60 centis kategóriában első lett Mattenheim Liza a Liza nevű lóval az ügyességi kezdő kategóriában, 12 év alatti versenyzők közül szintén első lett Molnár Hanna Csinos nevű lóval, a szintén kezdő, de 12 év feletti kategóriában mind a három helyezést a pörbölyi lányok kapták, így első lett Szénási Dóra Jázmin Liza nevű lóval, második lett Reutz Léna szintén Lizával, harmadik helyezett lett Molnár Zsófi ugyancsak Liza hátán.

Díjaikkal a pörbölyi Bodza Lovas Sportegyesület tagjai Baján (Beküldött kép)

Az ügyességi haladó kategóriában első lett Balázs Kitti Rakéta Réka nevű lóval, harmadik helyezett pedig Beremenszki Réka Kitti Maxim Tina lovával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában