Szeánszok

2023.06.12. 09:47

Szellemek jártak a lakásban?

Még a legracionálisabb ember is vágyik arra, hogy elhunyt szeretteivel találkozzon.

Mauthner Ilona

Veszélyes dolog az, ha hozzáértő nélkül zajlik a szellemidézés

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Persze nem mindegy, mikor, milyen körülmények között. Tény, hogy az utóbbi években megszaporodott a szellemidézéssel, illetve ehhez hasonló szeánszokkal foglalkozó vállalkozások száma. Olvastam fiatal felnőttekről, akik gyakran tartottak ezekhez hasonló összejöveteleket. Tenyerüket az asztalra fordították, majd egyikük gondolatban hívni kezdte a szellemet. Az se szó, se beszéd, meg is érkezett. Jelezte ezt azzal, hogy megmozdította az asztalt, legalábbis a beszámolóik szerint.

Egyes médiumokkal foglalkozó, magukat szakembereknek nevezők szerint veszélyes dolog az, ha hozzáértő nélkül zajlik a szellemidézés, mert előfordulhat, hogy a szórakozásból előhívott lélek nem képes távozni, ezért aztán hatalmas galibákat okozhat a megrekedt jelenléte. Például tárgyakat mozdíthat el a lakásban, hogy jeleket küldjön arról, hogy még ott van.

Erről jutott eszembe, a múltkoriban, amikor hazamentem, szólt a rádió a lakásban, pedig senki nem volt otthon. Amikor oknyomozásba kezdtem, kiderült, az egyik lányom már járt otthon, csak közben visszament a munkahelyére.

Ezt értem, de mivel magyarázzam, hogy a mikró tönkrement, pedig nemrégiben vettük, a mosógépemről nem is beszélve, sőt a szélcsengő is megmozdult, pedig szél sem volt? Még szerencse, hogy nem idéztem szellemet, így nem kell attól félnem, hogy nálunk maradt kicsit vendégeskedni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában