Lángostérkép

2023.07.20. 17:39

A legjobb balatoni lángost keresed? Segítünk!

Itt a balatoni lángostérkép – árakkal.

Teol.hu

Itt a balatoni lángostérkép (Fotó: likebalaton.hu)

Ha Balaton, akkor lángos. Körbejártuk érte a tavat és a témát, hogy kiderítsük, nem drágább, mint tavaly. Közben összegyűjtöttük a legjobb helyeket is, ahol biztosra veheted, hogy a legfinomabb lángost kapod.

A lángos eredetileg a magyar konyha népszerű ételének számít, melyet főleg Európa középső és keleti részén ismernek és szeretnek. A pontos eredete nem ismert, de a 14. századi magyar kódexekben már említik. Hasonló étkek azonban más közép-európai országokban is előfordulnak, például Lengyelországban és Csehországban. A lángos eredetileg kovászos tésztából készült, amit szalonnazsírban sütöttek ki. Ma leggyakrabban élesztős tésztát használnak, és olajban sütik ki.

Fedezd fel velünk most a Balaton körüli lángoskínálatot! Kóstoltunk, elemeztünk és értékeltünk, hogy a legjobb ajánlatokat tudjuk nyújtani neked.

A hagyományos, puritán lángos ára 900-1100 forint között mozog, így mindenki számára elérhetővé téve ezt a magyar konyha ikonikus fogását.

Szereted a krémes ízeket? Akkor a sajtos-tejfölös lángos neked való, amelyet 1700-2100 forintért kínálnak a part menti büfék. A sajtos-tejfölös lángos maga az ínycsiklandozó finomság, amely a klasszikus lángos textúráját ötvözi a sajtos, tejfölös ínyencséggel.

Csipi mama árlista

Ha pedig valami különlegesre vágysz, akkor válaszd a kolbásszal, virslivel, hagymával vagy egyéb töltelékkel készült lángost. Ez az extravagáns változat 1800-3200 forint közötti áron található meg a kínálatban, és garantáltan egy új szintre emeli a lángos-élményt.

Tehát, bármilyen ízlésed is van, a Balaton körüli lángosozókban biztosan megtalálod a tökéletes harapnivalót! És lássuk a legjobbakat! A felsorolás nem értékelés szerinti, ezért a településneveket tettük abc sorrendbe. 😉

A teljes listát a likebalaton.hu oldalon olvashatod el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában