Teol.hu videó

2023.07.18. 17:30

Modellautók száguldoztak a pályán (videó)

Hatvannyolc nevezés érkezett az RC Off-Road Magyar Bajnokság 3. fordulójára.

Szeri Árpád

Mindenki erején felül teljesített

Fotó: Mártonfai Dénes

A megmérettetésnek a múlt szombaton délelőttől délutánig Tolna vármegye székhelye adott otthont. A komoly érdeklődés jól mutatja, hogy a szervező, azaz a Spurkerék Modellező SE Szekszárd országos szinten milyen előkelő rangot vívott ki magának ebben a technikai sportágban. Az egyebek mellett Budapestről, Győrből, Homokbödögéről, Pécsről és Pápáról érkezett versenyzők több mint félszáz modellautója száguldott végig a Bern utcában található pályán, mely országos szinten a legnagyobbak és legszebbek közé sorolható.

A már jól előkészített helyszínt ugyan a csütörtök esti vihar megtépázta, ám köszönhetően a lelkes tagság szakavatott munkájának, péntekre minden kárt sikerült elhárítani. Így a szombati futamok látványos jelenetekkel, például éles kanyarvételekkel és hatalmas ugratásokkal szolgáltak a közönségnek. Miután a 36 fokos hőség minden nedvességet felszárított, egy-egy autó nagy porfelleget kavarva érkezett a célba. Izgalmas csaták bontakoztak ki és a legtöbb kategóriában az utolsó döntő futamig nyílt volt a verseny kimenetele.

A rendezvényen megjelent Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere is, aki szemmel látható érdeklődéssel tekintett meg egy futamot. 
– Örömmel nyugtáztam azt az elhivatottságot, ami egyaránt megmutatkozik úgy a kiváló, minőségi pálya létrehozásában, mint a verseny gördülékeny levezénylésében – nyilatkozta lapunknak az alpolgármester. – Mindent összegezve, csak pozitívumokat láttam, gratulálok a Spurkeréknek és sok sikert kívánok nekik!

Bánki Ede, az egyesület elnöke a versenyt nagyon jó hangulatúnak értékelte. Kiváltképp megelégedettséggel szólt a szekszárdi csapat teljesítményéről. Miként fogalmazott, mindenki erején felül teljesített, legyen szó a segítő munkától, avagy a verseny eredményekről. Külön köszönettel nyugtázta az egyik támogató által rendelkezésre bocsátott ásványvíz szállítmányt, ami módfelett üdítő volt ezen a hőségriadós napon. S miután Szekszárd volt a vendéglátó, a vármegye székhelyének jó hírét öregbítendő, a felnőtt versenyzők, illetve a kiskorú versenyzők szülei egy neves borház egy-egy palack jóféle nedűjét kapták ajándékba.

Eredmények:
Nitro Buggy: 1. Bajusz Junior Zsolt (PÉMK), 2. Csekő Gergely (SMSE), 3. Bánki Dávid Ede (SMSE). B1. Loncsár Tibor (Homokbödöge SK).
E-Buggy Pro: 1. Eszenyi András (SMSE), 2. Kinhirt Botond (SMSE), 3. Fekete Zsombor (Homokbödöge SK). E-Buggy Stock: 1. Kiss Márk (RCOR) 
2. Kálmánczi Balázs (PÉMK), 3. Fekete Hunor (Homokbödöge SK). B1 Varga Tamás (Homokbödöge SK). Junior Buggy: 1. Posta Dániel (SMSE), 
2. Kiss Máté (RCOR), 3. Csötönyi Gábor Adrián (SMSE). Short Course Truck: 1. Putzer Alex (SMSE), 2. Szabó Ádám (Homokbödöge SK), 3. Szanyi Sándor (SMSE).

A folytatás, azaz a következő forduló július 29-én, szombaton lesz, ugyancsak Szekszárdon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában