TV-ajánló

2023.08.21. 14:03

A Dűne filmen jobb lett, mint a regényben

A legtöbb könyvadaptációnál azt mondhatjuk, hogy az irodalmi mű általában kenterbe veri a filmes változatot, azonban a 2021-es Dűne esetében a legtöbbek véleménye szerint ez másképp van.

Farkas Eszter

A kép illusztráció.

Fotó: Stock-Asso

Ugyan csak az első rész jött eddig ki a filmből, de a moziban a két és fél órás játékidő szinte egy szempillantás alatt eltelik, arról nem beszélve, hogy az ember egy teljesen új moziélményt kap. 

A film szereplőgárdája kiemelkedő, hiszen olyan sztárok szerepelnek benne, mint Timothée Chalamet, Zendaya vagy Jason Momoa. A színészek mindegyike a legjobb formáját hozta a Dűne forgatásán, ami sokkal érdekesebbé teszi a könyvbéli karaktereket. Bár minden szereplő alakítása kivételes, Rebecca Ferguson Lady Jessicaként kiemelkedően lenyűgöző volt. 

A film látványvilága és operatőri munkája mondhatni nem e világból való volt. Szinte azt hihetnénk, hogy valójában más bolygókon forgatták a filmet, amit bármely részénél megállíthat az ember, és szinte olyan, mintha mindig egy gyönyörű festmény lenne előtte. A díszleteket hihetetlen aprólékossággal tervezték meg, ahogy a speciális effekteket is. 

Engem mégis legjobban Hans Zimmer zenéje fogott meg, ami szó szerint életre keltette ezt a különös helyet, egészen sajátos hangulatot teremtve. 

Dűne, HBO3, 18.25 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában