A szeretet lángja

2023.09.15. 17:30

Őszintén, tiszta szívvel segíti a rászorulókat az énekesnő

A Szeretet lángja című műsor vendége volt Pintácsi Alexandra, vagy ahogy leginkább ismerik, Szandi, aki fellépése kapcsán arról beszélt, hogy ő és a családja számára miért fontos a fogyatékkal élő és nehézsorsú emberek támogatása.

Gazsó Rita

A Szekszárdi Szüreti Napokon lépett fel Szandi, a Szeretet lángja című műsor vendégeként (Fotó: M. K.)

Szüreti Napok rendezvényfolyama, mint hagyományosan, csütörtökön kora délután, a Szeretet lángja című műsorral indult, amellyel a szervező Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete hosszú évek óta a fogyatékkal élő emberekre igyekszik felhívni a figyelmet. A színes, szép számú közönséget vonzó műsorban ezúttal egy igazi sztárral, Szandival, azaz Pintácsi Alexandrával is találkozhattunk, aki jó pár kedves slágerrel ajándékozta meg a nézőtér soraiban ülő közönséget, nehézségekkel élő fiatalokat és ép barátaikat.

Az énekesnő a fellépés apropóján úgy fogalmazott: szívügye a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő emberek támogatása. Mint mondta, rendszeresen részt vesz a Szeretet lángjához hasonló rendezvényeken, folyamatosan támogatja különböző adományokkal a hajléktalanokat és igyekszik felhívni a figyelmet a segítséggel élőkre, illetve a hátrányos helyzetű emberekre. – Azt gondolom, hogy az ismert embereknek kötelességük segíteni, ismertségüket felhasználni annak érdekében, hogy még inkább felfigyeljenek nehézségekkel élő embertársainkra – fogalmazott, hozzátéve, szerinte ez egy nagyon fontos küldetés.

Kérdésünkre, hogy honnan az elhivatottság, azt mondta, mivel 13 éves kora óta énekel, sokszor került kapcsolatba hasonló szervezetekkel, ezért már gyerekkorától természetes volt számára: az ismertségét kihasználva megy és segít, az ilyen ügyek mellé áll. – A gyerekeimet – bár elvből nem jönnek velem a fellépésekre, hogy teljesen oda tudjak koncentrálni az előadásra – amikor lakóhelyünkhöz, a fővároshoz közel vagy annak környékén volt korábban hasonló rendezvény, ahol fogyatékkal élőknek énekeltem, kicsiként fontosnak tartottam, hogy elhívjam őket ilyenkor. Mindezt azért, hogy megismerjék és számukra is természetessé váljon: nem él mindenki százszázalékosan egészségesen, és nekik szükségük van arra, hogy mi támogassuk, segítsük őket. Ehhez sokszor apróságok is elégnek bizonyulnak – tette hozzá.

Példaként azt említette, hogy amikor fogyatékkal élők előtt énekel, akik között halmozottan fogyatékos, akár ágyhoz kötött személyek is van, fontosnak tartja, hogy dedikáláskor egyenként odamenjen azokhoz, akik nem tudtak beállni a sorba. Ilyenkor megölelem őket, hogy érezzék a szeretetemet, mert tudom, hogy ez nekik mennyit jelent – hangsúlyozta. – Természetesen ez kölcsönös, nem csak én tudok nekik adni, ők is adnak nekem rengeteget. Mindig olyan feltöltődve megyek ilyenkor haza – mesélte az énekesnő.

– Amikor a gyerekek velem voltak, fontosnak tartottam, hogy őket is odavigyem az ilyen személyekhez, hogy hadd öleljék meg a gyerekeket is, hiszen láthatóan ez sokat jelentett a fogyatékkal élő rajongóknak – emlékezett vissza Szandi, aki jól tudja, van olyan előadó, aki kiköti, hogy kétméteres körzetébe ne is engedjék a nehézséggel élő rajongóit. – Értetlenül állok az ilyesmi előtt. Akkor miért vállalja el a részvételt az illető egy ilyen rendezvényen? – tette fel a kérdést az énekesnő, aki szerint ez így nagyon nem szép, nem őszinte. – Nekem teljesen természetesek ezek a gesztusok – fogalmazott. – Egyszer élünk, ráadásul nem is olyan hosszú ideig, akkor szeressük és segítsük egymást – hangsúlyozta.

Örömmel jegyezte meg, úgy tűnik, hogy a gyermekeinek sikerült tovább adnia a példát. Egy történetet is elmesélt arról, hogy legkisebb gyermeke, a 17 éves Csabi, aki évekig táncolt az Experidance táncakadémián, nemrégiben tudta meg, hogy a profi tánccsoport egyik tagja korábban egy balesetben komolyan megsérült, lebénult és kerekesszékbe került. Csabát nagyon megérintette, és mivel 16 éves korától – miként Szandi és szintén zenész férjével, Bogdán Csabával közös valamennyi gyermekük – diákmunkával keres némi pénzt a gimnázium mellett, támogatást utalt az alapítvány számlaszámára a táncos gyógykezelésére, akik nem adja fel, hogy meggyógyuljon. – Csabi bennünket, a szüleit is arra kért, hogy támogassuk a szerencsétlenül járt táncost, amelyért nagyon büszke vagyok rá. Bármikor ilyesmit hallok, az jó érzéssel tölt el, hogy sikerült valamit átadnom, hogy őszintén, tiszta szívvel segítik a rászorulókat – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában