Vegán

2023.09.27. 19:11

Van élet a salátán túl, vallja a villamosmérnök

Egy villamosmérnök volt a vendége szerdán estefelé a Mentálhigiénés Műhelynek Szekszárdon a Babits Kulturális Központban.

Szepesi László

Lénárt Gitta valamikor egészségügyi problémái miatt tért át a növényi étrendre

Fotó: Szepesi L.

A mérnök azonban bő két évtizede már nem a mikroelektronikával, szoftverfejlesztéssel, hanem egészséges ételek készítésével, főleg a nyers vegán életmód népszerűsítésével foglalkozik. 

Lénárt Gitta valamikor egészségügyi problémái miatt tért át a növényi étrendre, s vallja, ez fontos része az egészséges életmódnak. Ma már világszerte követői vannak, akik vele együtt vallják, hogy a nyers vegán életmód immunrendszerünk támogatásának egyik fontos módja. 

A kulturális központ Csatár termében az Egész-ség Szabadegyetem keretében tartott, „Van élet a salátán túl” című előadását azzal kezdte, most ősszel kiváló lehetőségeink vannak az ilyen ételek készítésére, rengeteg friss alapanyag áll rendelkezésre, de az év minden szakában hozzájuthatunk ezekhez.

Beszélt az ételek készítési módjairól, konyhatechnikai eljárásokról is, és elhozta magával azt a több, mint tíz könyvet, amelyeket az ilyen ételkészítési módokról írt.

Hamarosan bővebb beszámolóval jövünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában