Köszöntés

2023.11.11. 06:30

Boldog névnapot minden Mártonnak!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Boldog névnapot kívánunk!

Forrás: Shutterstock

November tizenegyedikén a Márton nevűek ünnepli névnapjukat.

Márton latin eredetű, jelentése: Mars istenhez hasonló, merész, bátor. Lehet még héber eredetű, jelentése: Jahve ajándéka.

A 2020-2015 közötti időszakban átlagosan a 46. leggyakoribb névként szerepelt. Ez alapján kijelenthetjük, növekvő gyakoriságnak örvend.

2021-ben az újszölöttek között Márton a 34. legnépszerűbb férfi név volt.

Márton névnapi előrejelzés:

Személyes

Figyelmesen hallgassa beszélgetőpartnereit, így szellemi éberségének köszönhetően könnyen megértheti a dolgokat. Remek nap ez a tanulásra, kutatásra, tervezésre, írásra, olvasásra, izgalmas beszélgetésekre és mindenféle szellemi tevékenységre. A Vénusz és a Nap együttállásban van, ez nagyon sok örömöt jelez. Most megtapasztalhatja, hogy mennyien szeretik és becsülik, persze ez elégedettséggel tölti el. A hét közepét egy váratlanul kibontakozó flört teszi izgalmassá, de legyen óvatos, mert lehet, hogy az illető valójában foglalt…

Üzlet

Lendületes és bevállalós. Szinte pezseg az új energiáktól, ezért semmi nem tűnik lehetetlennek ön előtt. Egyetlen akadály van, ezt azonban nem szabad alá becsülnie. Mégpedig éppen a saját főnökei, vagy a hatalom, a hatóságok emberei kekeckedhetnek önnel. Ne hagyja, hogy megtörjék az energiáit! Legyen taktikusabb, és kerülje a nyílt harcokat. Úgy többet elérhet. Ne kerülje meg a szabályokat!

Egészség

A Hold a Skorpió jegyében lesz a hét közepén. Ettől ingerlékenyek lehetünk, szétszórttá válhatunk, és túlságosan érzékenyen reagálhatunk mindenre. Az alvászavarok ellen fogyasszunk gyógyteát!

Szerelem

Ha a következő hetekben nem azt kapja a párjától, amit szeretne, akkor alighanem valamit nagyon elrontott. Gyorsan tisztázni kell (lehetőleg még a telihold előtt!), hogy mi is a baj, különben teljesen elmérgesedik a helyzet. A barátja kitűnő békebíró lehet, érdemes elfogadni a segítségét (nemcsak magánéleti kérdésekben)

A hagyomány szerint Márton napján libát kell enni és borral koccintani, mert ha nem tesszük, egész évben éhezni fogunk. Ezután kezdődik a 40 napos adventi böjt, ezért ilyenkor rendszerint illik nagy lakomát tartani és táncos mulatságot rendezni.

A népi előrejelzés szerint, ha ilyenkor esik a hó, akkor enyhe tél várható, de ha nem, akkor igencsak fagyos hónapok várnak ránk, kemény telünk lesz.

Boldog névnapot kívánunk e név viselőinek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában