Futómadár

2023.11.15. 11:54

Elszabadult egy emu Dombóváron

Egy közel kétméteres futómadár tűnt fel Dombóvár- Szőlőhegyen november tizenötödike szerdán a reggeli órákban, számolt be erről egy olvasónk. Fényképet is készített a nagytestű állatról, amely az emufélékhez tartozik. Az emu a világ legnagyobb madarainak egyike.

Brunner Mónika

Az elszabadult emu (Beküldött fotó)

„Dombóvár-Szőlőhegyen sétál, ha valaki keresi!!!” – tett közzé a nagytestű futómadárról a fotót Gyimesi György dombóvári lakos a közösségi oldalán. Lapunknak elmesélte, hogy arrafele lakik és épp dolgozni indult autójával, amikor a lucernásban észrevett egy feltűnően nagy madarat. 

– Száznyolcvanhárom centiméter magas vagyok, a madár is legalább akkora volt. Megálltam, gondoltam, lefotózom. Több fotót is készítettem róla. Az autótól félt, de az út mellett is sétálgatott. Óvatosan, lassan közelítettem felé – elevenítette fel a történteket Gyimesi György, aki az építőiparban dolgozik. Hozzátette, hogy miután kitette a futómadárról a fényképet, messengeren ráírt a madár gazdája, tőle tudja, hogy emuról van szó. 

– Azt írta, hogy nem messze laknak a helyszíntől, és reggel, mikor dolgozni indultak, még megvolt a madár. Kérdezték, hogy hol láttam, majd elindultak érte – tette hozzá Gyimesi György, és elmondta, hogy a gazdája gyorsan megtalálta az állatot, a jószág már otthon van. 

Az emu akár százkilencven centiméteresre is megnőhet, súlya harminc-hatvan kiló. Futósebessége ötven kilométer óránként. Nem számít veszélyes állatnak. 

Gyimesi György elmondta, hogy Dombóváron korábban hetekig üldöztek egy kecskét, ami a város több pontján felbukkant, de sose tudták elkapni. Végül szerencsére a kecske visszakerült a gazdájához. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában