Vár az ünnep

2023.12.12. 16:56

A sok muszáj öli ki belőlünk az ünnepi hangulatot

Két hét van még karácsonyig. Gyerekként ez egy örökkévalóság, felnőttként sokaknak egy ámokfutás. Pedig úgy tűnhet, rengeteg időnk van felkészülni az ünnepre, hiszen a boltokat már október végén telepakolják karácsonyi termékekkel, ám pont a várakozás örömét veszítjük el emiatt.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció.

Mire elérkezik az adventi időszak, amely valóban az ünnepre hangolódást szolgálná, már odalesz a varázs. Sokak arra panaszkodnak, hogy egyáltalán nincs karácsonyi hangulatuk. A december másról sem szól, mint a szervezésről, a beszerzésről, a menütervezésről, az év végéig halaszthatatlan feladatok teljesítéséről.

A minap olvastam ebben a témában egy cikket. A nyilatkozó pszichológus szerint a sok muszáj öli ki belőlünk az ünnepi hangulatot. Miközben kívülről az a nyomás nehezedik az emberre, hogy mindennek tökéletesnek, idillinek kell lennie, elvész a lényeg: minőségi időt tölteni azokkal, akik igazán fontosak. Mint minden szülő, én is szeretném, hogy a kisfiam számára emlékezetesek legyenek a karácsonyok, hogy csodaként élhesse meg azokat.

Az idei lesz számára a harmadik. Emlékszem, amikor először látta otthon a feldíszített karácsonyfát, hogy felcsillant a szeme. Tavaly aztán már segített a mézeskalács-sütésben, és több-kevesebb sikerrel, de együtt díszítettük a fát. Közben karácsonyi dalokat hallgattunk, táncoltunk a nappaliban, és akkor azt éreztem: na, ez a boldogság.

Kívánom, hogy mindenki átélhessen ilyen meghitt pillanatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában