Készültek a finomságok

2023.12.19. 07:30

Disznót vágtak a bátaszéki vállalkozók

Dr. Somosi Szabolcs alpolgármester az idén is felajánlotta azt a sertést, amit szorgos kezek munkájával fel is dolgoztak a Vállalkozók Ipartestületének tagjai.

Mauthner Ilona

A terített asztalnál ülve erősödtek az iparosok közötti baráti kapcsolatok (Fotó: BátaszékMost)

Az eseményen számos iparos vett részt, de a sertésfeldolgozást a profikra bízták: Gerencsér János, Tessényi Lajos, Péter Géza, Mészáros Elemér és Hellinger László töltötték be a böllér(ek) szerepét, számolt be az eseményről a BátaszékMost hírportál. No az asszonyok sem hiányozhattak a disznóvágásról. Bár elsősorban másnap kapta a konyha a főszerepet. Készültek a finomságok: kolbászok, véres és húsos hurkák. Az esti disznótoros vacsoráról nem hiányozhatott a friss húsleves és a töltött káposzta sem. 

Fotó: BátaszékMost

A jó hangulatú este során a résztvevők nemcsak a disznóvágás fortélyait osztották meg egymással, hanem a terített asztalnál ülve erősödtek az iparosok közötti baráti kapcsolatok is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában