Visszatekintés – július II.

2023.12.29. 13:08

Fesztivál, jubileum, kulináris élmények is vonzották a látogatókat

Pakson hagyományosan július elején rendezik a Gastroblues Fesztivált.

Révészné Hanol Erzsébet

A kemény mag idén is ott volt a Gastroblues Fesztiválon

Fotó: M. Gy.

Az idei volt a 31. a sorban, és az egyik különlegessége az volt, hogy a szervezők csatlakoztak a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünneplő programsorozathoz, és dalban, versben és gasztronómiában is megidézték a költőt. Néhány héttel később egy másik Duna-parti településen, Gerjenben csaptak a húrok közé, ahol XIV. Duna-Rock Motoros Találkozót rendezték. A felvonulás egyben útavató is volt, mivel a motorosok első alkalommal haladtak végig oda-vissza a Gerjen és Paks déli bejáró szakaszon.

Simontornya várossá válásának huszonnyolcadik évfordulóját ünnepelte júliusban. A rendezvényen márványtábla került a Helytörténet Házának falára, az ünnepi testületi ülésen pedig átadták a városi elismeréseket. Tamási két jelentős kulturális, közösségi program helyszíne volt az év hetedik hónapjában.

Előbb a XXXV. Országos Speciális Művészeti Fesztivált rendezték, amelyen befogadó közönségre talált a 22 szociális és bentlakásos intézményből, iskolából érkezett mintegy 320 résztvevő. A hónap végén pedig egy másik, nagy múltra visszatekintő rendezvény, a Tamási Bográcsmestere Főzőverseny mozgatta meg a lakosságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában