Teol.hu podcast

2023.12.18. 16:00

Viharvadász Kornél villámokra csap le - podcast

Második helyezést ért el a Magyarország 365 fotópályázaton táj kategóriában Makovics Kornél, portálunk fotóriportere. Nem kellett tehát messzire mennünk ahhoz, hogy podcast stúdiónkba invitáljuk egy beszélgetés erejéig.

Szeri Árpád

Kaiser Ottó, a zsűri elnöke és Makovics Kornél fotós az Eiffel Műhelyházban

Munkatársunk nem akármilyen merítésű megmérettetésen indult, hiszen az idei kiírásra közel 45 ezer fénykép érkezett. Makovics „Viharvadász” Kornél villámlást ábrázoló fotóval kápráztatta el a zsűrit, nem véletlenül, hiszen ebben a műfajban – egyedülálló felvételei révén – országos ismertségre tett szert. A vele készített interjúban arra is kitért, hogy mi vonzza őt oda, ahol tombol az égiháború, egymást követik a vakító villanások, a fülsiketítő mennydörgések és a levegő megtelik az elektromosság illatával. Elmondta, hogy számára nem a rá zúduló eső, avagy a körülötte csapkodó villámok elviselése jelenti a legnagyobb nehézséget, hanem sokkal inkább a hajnali kelés. Ugyanis a felhőszakadások általában ekkor gyakoriak.

Emellett elkötelezett fotósa a természetnek is, gyakorta barangol a Gemencben, ahol állatok rejtett életét figyeli meg, illetve kapja ezen pillanatokat lencsevégre. Ezen a leshellyel is rendelkező terepen nem a zivatar okozhat kellemetlenséget – az amúgy sem zavarná viharvadász kollégánkat – , hanem elsősorban a megannyi szúnyog. Így tehát elmondható, hogy kollégánk, aki egyébként új, különleges terveibe is betekintést enged, valóban vérét adja egy-egy különleges fotó kedvéért

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában