Mai névnaposok

2024.01.30. 10:21

Gerda és Martina nevű olvasóinkat köszöntjük!

Isten éltessen sokáig mindenkit, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Köszöntjük a hölgyeket! (illusztráció, Shutterstock)

Január harmincadikán a Gerdák és Martinák ünneplik névnapjukat, de olvasóink ezen a napon köszönthetik fel még Aminta, Bars, Jácinta, Orgona, Adelgunda, Gellért nevű ismerőseiket is.

Gerda eredete: 1. - germán eredetű; jelentése: ág, vessző; 2. - germán eredetű; jelentése: dárda + bekerített hely; vessző, varázsvessző. Gerda jelentése: A Gerda név felelősségteljes személyiség kialakulását támogatja, akinek jó az üzleti érzéke, gondolkozása gyakorlatias, és szinte mindenben sikeres, amihez csak nekifog. Magabiztos, nagyszerű vezető válhat belőle. Másokkal megértő, figyelme és vezetői adottságai lehetővé teszik, hogy a környezetében élőket abban támogassa és úgy terelgesse, hogy tehetségüket, energiájukat a lehető legjobban kiaknázzák. Könnyen lehet, hogy már fiatalon komoly döntéseket kellett hoznia.

Martina eredete: latin eredetű; jelentése: Mars istenhez hasonló, merész, bátor. Martina jelentése: A Martina név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki mind társadalmi, mind a családi, baráti kapcsolódások szintjén érzékeny és megértő. Szereti, ha munka- és üzlettársaival is közeli, már-már baráti a viszonya. Fontos számára az otthon melege és a család biztonsága, ahol nem kell fontos kérdések felől döntéseket hoznia. Nehezen foglal állást egy vitában, inkább igyekszik rugalmasan kezelni szinte mindent. Ennek részint önbizalomhiánya az oka, másrészt igyekszik elkerülni azokat a helyzeteket, melyek nézeteltérésekhez, feszültséghez vezethetnek. A halogatás az egyetlen ellensége, nehezen összpontosítja figyelmét egy dologra.

Boldog névnapot kívánunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában