Ízlések és pofonok

2024.01.22. 11:49

Imádni fogja ezeket az ételeket, ha igazán szereti a francia konyhát

Ízlések és pofonok – tartja a mondás. Ez Franciaországra kiemelten igaz, főleg amikor az ételeket vesszük górcső alá. Ha arra felé utazunk, és valódi helyi különlegességeket szeretnénk megkóstolni, nagyon fel kell készülnünk, hiszen ott teljesen mások a gasztronómiai elvárások, mint nálunk.

Bencze Péter

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Csiga – Escargot

A csiga a francia konyha egyik legelterjedtebb étele. Sokak számára a gondolat is zavaró lehet, hogy egy csigát fogyasztanak el, még akkor is, ha az finom fűszerekkel és vajjal készült. A helyiek számára ez az étel az elegancia és a különlegesség szimbóluma, de a külföldiek gyakran az undor tárgyát látják benne.

Kacsanyelv – Langue De Canard

A kacsanyelv a francia konyha olyan fogása, amely sok külföldi számára teljesen visszataszító – habár ha jobban belegondolunk, mi magyarok a disznónyelvet fogyasztjuk előszeretettel. A kacsa nyelvét főtt vagy párolt formában tálalják, egészen furcsán néz ki, illetve az állaga az, amivel sok ember nem tud megbarátkozni.

Véres kolbász – Boudin Noir

A Boudin Noir egy kolbász, amelynek az alapanyaga állati vér. Bár sok konyhában használnak vért az ételek elkészítéséhez, a Boudin Noir mégis egy olyan fogás, amelynek íze és állaga sokak számára lehet kihívás.

Béllel töltött kolbász – Andouillette

Az andouillette egy olyan francia hagyományos kolbászfajta, amelynek készítésekor sertésbélbe töltött sertésbelet sütnek ki. Jellegzetes, erős ízvilága miatt sokak számára különlegesnek számít, másokban viszont pont az íze vagy az alapanyaga kelthet visszatetszést.

forrás: travelo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában