Mozgasd!

2024.02.03. 17:30

Arcról is fogyhatunk ezekkel a gyakorlatokkal

Nemcsak testre, de sajnos arcra is képesek vagyunk hízni, arcunk kikerekedése is zsírlerakódás eredménye.

Farkas Eszter

Ki gondolta volna, hogy arcizmainkat is szükséges edzeni?!

Forrás: Shutterstock

Ezt a zsírtöbbletet az általános súlygyarapodás is okozhatja, amely jellemzően a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a genetikai örökségünk és a természetes öregedési folyamat következménye. Szerencsére vannak olyan speciális gyakorlatok, amelyek segítségével csökkenthetők az arcon és az állon megjelenő zsírpárnák. Ezzel az öt gyakorlattal akár 40 arcizmot is megmozgathatunk pár perc alatt.

Az első gyakorlatban mondjuk ki egymás után az „x” és az „o” betűket. Ettől az arcizmok összehúzódnak és elernyednek. Ismételjük a gyakorlatot naponta többször, ahányszor csak lehetőségünk adódik rá. A második gyakorlatban szívjuk be az arcunk mindkét felét, akár gyerekkorunkban, amikor a halat utánoztuk. Ezt a gyakorlatot hússzor ismételjük meg.

A harmadik gyakorlat során húzzuk szélesre a szánkat, mintha vigyorognánk, majd kerekítsük, mintha csodálkoznánk. Mindkét pozíciót tartsuk öt-öt másodpercig, majd lazítsunk. Naponta harmincszor ismételjük meg a gyakorlatot. A negyedik gyakorlatban fújjuk fel az arcunkat levegővel, hogy az még kerekebbnek, kövérebbnek tűnjön. Tartsuk zárva az ajkainkat, és mozgassuk a levegőt a szánkban az egyik oldalról a másikra. A folyamatot öt percig kell csinálni.

Az utolsó gyakorlatban néhány állemelést fogunk végezni: hajtsuk hátra a fejünket, nyújtsuk ki a nyakunkat amennyire csak lehet. Tartsuk a szemünket a plafonon, és próbáljuk meg az alsó ajkunkat ráhúzni a felső ajkunkra, miközben szélesen mosolygunk. Tartsuk meg a mozdulatot 10 másodpercig, és ismételjük meg tízszer.

forrás: mindmegette.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában