Hurka-kolbász

2024.02.17. 16:00

Kis híján kések nélkül indult az idei böllérverseny

Az egyik csapatnak kis híján kések nélkül kellett megkezdenie az idei Szentgáli Böllérversenyt. A szúró és vágóeszközöket a helyszínre szállító csapattag ugyanis azokat a felrakta a kocsija tetejére, majd miután elfelejtette, hogy ott vannak, egyszerűen elindult a járművel. Szerencséjére a másik csapat tagjai megtalálták a földön heverő készletet, amit aztán természetesen vissza is adtak jogos tulajdonosának.

Bencze Péter

Készült hurka, kolbász, sült pecsenye, főtt orjaleves és természetesen töltött káposzta is (Fotó: Kiss Albert)

A Szentgáli Böllérverseny – Balogh László emlékverseny lassan egy évtizedes múltra tekint vissza. Idén három csapat a házigazda Szentgálszőlőhegyért Egyesület, a szekszárdi Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület, valamint az Egy Falat Mórágy tagjai mérték össze felkészültségeket. 

A disznóbúcsúztatóra, vagyis a szúrópálinka elfogyasztására és egymás köszöntésére reggel hét órakor került sor. Ezt követően a 120 és a 140 kilós állatok kábítása, majd szúrásával kezdődött az egész napos program. A résztvevők délelőtt elkészítették valamennyi versenyételt, így töltöttek hurkát és kolbászt; készült sült pecsenye, főtt orjaleves és természetesen töltött káposzta is. A disznótorosra délután kettő órakor került sor, a tombolasorsolásra pedig háromkor. 

Az idei böllérkirály kilétére pedig délután négy órakor derül majd fény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában