Tábor tölti fel a gyerekeket

Bencze Péter

Lassan elérkezik a táborok ideje. Az ilyen programok feltöltik a gyerekeket és hosszú távon is emlékezetesek maradnak számukra. Azt gondolom, hogy nemcsak a természetközeli nyári táborok nyújtanak maradandó élményeket, hanem a kézműves és lovas táborok is, amelyek szintén nagyon népszerűek. 

Ezekben a nyári táborokban a gyerekek kreativitása és fizikai aktivitása is fejlődik, miközben új barátokra lelnek. Emlékszem, amikor harmadikosként elengedtek egy táborba, eleinte nagyon picinek éreztem magam, azonban ahogy telt az idő, egyre jobban élveztem a tábori programokat és az új ismeretségeket. 

Az utolsó nap estéjén, a tábortűz mellett ülve, már azért voltam szomorú, mert másnap haza kellett menni. Ezek az élmények örökre megmaradnak és mindig szívesen gondolok vissza rájuk. A jó tábori élmények tehát nemcsak a jelenben nyújtanak örömet. 

Tulajdonképpen azért jutott eszembe ez a nyári tábor, mert én is tervezem a nyaramat és azt érzem, milyen jó lenne táborba menni. Talán sikerül nekem is eljutni egy életmódtáborba, ami különleges élményeket nyújt. Az életmódtáborok különösen hasznosak, hiszen nemcsak kikapcsolódunk, hanem az egészséges életmód alapjait is megtanulhatjuk. Az ilyen táborban részt vevők sportolnak, egészséges ételeket fogyasztanak és új, hasznos szokásokat sajátíthatnak el. Ez az élmény felnőttként is hasznos lehet, talán hasznosabb, mint a francia riviérára repülni.