„Gazda Országjárás”

2018.02.12. 15:30

Összefogással értek el jó eredményeket

Mauthner Ilona, illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock illusztráció

A „Gazda Országjárás” egyik állomása volt nemrég Dombóvár, ahol a Pannónia étteremben várták a gazdálkodók Zsigó Róbert államtitkárt, akit a térség országgyűlési képviselője, Potápi Árpád János államtitkár hívott meg. A fórumot Vendégh Edit, a megyei agrárkamara elnöke nyitotta meg. Potápi Árpád János elmondta, amikor 2010-ben kormányra kerültek, a gazdákkal szoros együttműködést kötöttek arra – az agrárkamarán és a MAGOSZ-on keresztül –, hogy a mezőgazdaságot erősítik. A képviselők többsége vidéken él a családjával, így pontosan tudják, értik a vidéken élők problémáit.

Zsigó Róbert államtitkár az elmúlt hét év eredményeiről, a magyar mezőgazdaság  kilátásairól beszélt. Mint mondta, a mezőgazdaság sikerágazat lett, de ez annak is köszönhető, hogy a benne dolgozók a legjobb tudásukat adták. Sok változás történt, például a helyi termékek és az élelmiszerbiztonság területén. Több mint 16 ezer kistermelő kiváló minőségű élelmiszert állít elő. Sikerült összefogni a gazdákkal, a kamara segítségével, és ez az eredményeken is meglátszik, tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!