szentlőrinci gazdanapok

2018.08.11. 09:30

Mérföldkőhöz ért a mezőgazdaság

Hajdu Zsolt

Fotó: Új Dunántúli Napló

Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár nyitotta meg péntek délelőtt a 25. Szentlőrinci Gazdanapokat, amelyen idén több mint négyszáz kiállító mutatkozik be. A szakmai programok mellett közönségcsalogató műsorok is várják az érdeklődőket a hétvégén a szentlőrinci Kiállítási és Rendezvény Centrumban.

A szervezők minden követ megmozgattak a jubileumi rendezvény kapcsán, munkájuk eredményét pedig a nyolcvanezer négyzetméteres, több mint négyszáz céggel, látványosan benépesült kiállítási tér minősíti, a számtalan kapcsolódó, színvonalas programmal együtt.

A megnyitón Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta, nemcsak a Szentlőrinci Gazdanapok érkezett mérföldkőhöz, hanem a magyar mezőgazdaság is. Annak ellenére, hogy az elmúlt nyolc évben másfélszeresére nőtt a mezőgazdaság kibocsátása, illetve 50 százalékkal emelkedett az export is, további kihívásokra kell megtalálnia a szakmának a válaszokat, mint például az öntözés kérdése.

Feldman Zsolt államtitkár egyedinek értékelte a Gazdanapokat a Horvátországgal való, példaértékű együttműködés tekintetében. Mint mondta, az elmúlt években a kormány megteremtette a mezőgazdaságban is a stabilitást és a kiszámíthatóságot, ennek eredménye pedig megmutatkozik a fejlődésben is. Ma már képesek eltartani családjukat a gazdálkodók a földből.

Süli János, a paksi atomerőmű fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, garantálják a gazdálkodóknak a termeléshez a tiszta energiát.

– Bizalmat ajánlunk a gazdáknak, amit leraknak az asztalunkra, bátran elfogyasztjuk, mert biztosak vagyunk abban, hogy jó minőségűek a termékek. Együttműködésre törekszünk a gazdákkal, Paks környékét a régióból szeretnénk ellátni mezőgazdasági termékekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!